Results 1 to 3 of 3

Thread: Premiere's not exporting sound to .avi's

  1. #1

    Default Premiere's not exporting sound to .avi's

    I have a video with (unlinked) audio in it, and whenever I export it as a .avi, there's no sound, but when I export it as a .mov, there is sound. What's going on @_@

  2. #2

    Default

    I have had a similar problem and cannot explain why it happens. The way I got round it is using Adobe Audition (or similar audio editing program if you dont have it) and imported the original sound track into that and then exported it as an MP3.

    I then went back into Premiere Pro and imported the original AVI file, locked the video track, removed the original audio track, imported the new MP3 and placed where the original once laid.

    I would then export the whole thing as an AVI and it worked!!

    Mark

    www.onlinevideosolutions.co.uk

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Western Europe
    Posts
    3,409

    Default

    When you play back the video in Premiere can you hear the audio playing? Is the little speaker icon visible on the audio track(s)? Click on the drop down arrow on the audio track and check to see if the audio wave form is visible in graphic form. When you go to export your movie click on the Setting button and make sure Export Audio is ticked.

Similar Threads

  1. No sound from avi's in premiere 2.0
    By jamesgates in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 3
    Last Post: 02-05-2007, 05:40 PM
  2. Can anyone help me (with AVI's)?
    By evolutionxbox in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 7
    Last Post: 09-20-2006, 08:40 AM
  3. Exporting to Avi from MPEG 2 file, choppy video and sound
    By HaloMontages in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 15
    Last Post: 03-09-2005, 02:47 AM
  4. Complete justified text with Premiere's titler
    By iacipgcz in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 3
    Last Post: 12-13-2004, 09:10 AM
  5. bad sound quality on exported avi's
    By nanosyche021 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 04-23-2004, 07:20 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •