Results 1 to 3 of 3

Thread: memory dual or single channel

  1. #1

    Default memory dual or single channel

    hey i was just owndering what is the differnece between dual channel and single channel memory and wut would be better for editing.

    matt

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default

    Either really, but in dual channel mode tha processor can run up to 25% faster for certain tasks.

  3. #3

    Default

    in my new asus mobo for some reason even tho i got 2 of the same ram sticks that were in duel on my old mobo, it doesnt detect dual channel pisses me off.
    -Sean
    http://www.Sean-Nelson.com
    intel core2 i7 960
    16GB DDR3
    Radeon HD6850
    Audigy 2 Soundcard
    2 x 24 Inch wide screen LCD Monitor + 30 inch tv.
    TBs and TBs of Storage+ SSD

Similar Threads

  1. Import Single Channel as Mono
    By shanspal in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 09-29-2005, 11:26 PM
  2. Dual or Single Monitor?
    By evo27 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 02-17-2005, 01:04 AM
  3. Dual layer burner burning single layer DVDs
    By PTN in forum Blu Ray, DVD, SVCD and VCD authoring
    Replies: 9
    Last Post: 02-07-2005, 03:19 PM
  4. Turning left channel only into centre channel only...?
    By argento in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 4
    Last Post: 11-23-2004, 07:41 PM
  5. Corsair XMS Platinum PC2700 256MB (512MB total) dual-channel
    By MoJoe in forum Ebay and other classified ads: gear, cameras and video editing stuff
    Replies: 4
    Last Post: 05-29-2004, 07:11 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •