Results 1 to 4 of 4

Thread: Premiere Pro 1.5 won't capture widescreen!!!!

  1. #1

    Default Premiere Pro 1.5 won't capture widescreen!!!!

    Playing a widescreen DVD and capturing to a new Premiere Pro 1.5 project which has been set up as a widescreen project but the captured footage appears 4:3 when played back on the timeline with a frame size of 720 x 576 (1.067) instead of 720 x 576 (1.422) - Help?!?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Err - Northamptonshire?
    Posts
    672

    Default

    Will: do a search on this topic. I had exactly the same problem - I was working with widescreen files but could only get playback in 4:3, despite having set up a widescreen project. It turned out that I needed to adjust the pixel dimensions - but I can't remember the option you use to do that. Like I said - you should search for it on the board. (If it's easier to search by poster, it was probably in my last few posts, probably around the early part of May). Good luck.
    Premiere Pro, Encore, Photoshop, Ulead VS6, WXP Pro, Core 2 Duo, 2GB, 2 x 250GB SATA3 drives, 2 x 250GB USB 2 external drive, DVD writer, GeForce 7300 GS 256MB

    The biggest fool can ask questions that the wisest man cannot answer...

  3. #3
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Bracknell, Berkshire, UK
    Posts
    5,191

    Default

    The words you are looking for are "interpret as". Should be a right click menu option on the asset in Premiere somewhere.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    East Coast NC
    Posts
    16

    Default

    Yes, thats what you need to do. use the interpret footage option and change the aspect of the pixles. I had this problem about 3 weeks ago and took me fore ever to realise my imported video was coming in at 1.0 and I needed it to be 1.2. Hope that helps. you need to right click on the video file in the clip list on the left and then re-place it afterwards in the timeline to make it update correctly.
    Only1Platinum

    ___________________________________________
    Intel Pentium D 2.8Ghz Dual Core - 4gb DDR2 PC4200 Ram - 120gb 7200rpm SATA Seagate HD - (2x) 300gb Maxtor 7200rpm SATA HD - Gforce 6800 Pro 256mb - Matrox RT.x100 - Adobe CS2 Premium Suite - Sony DSC-VX1000 3CCD Camera and Panasonic PV-GS300 3CCD Camera

Similar Threads

  1. Premiere Capture Problem
    By rankz in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 04-05-2006, 12:15 AM
  2. Premiere Pro DV Capture Problems
    By andyholland in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 9
    Last Post: 09-07-2005, 04:30 PM
  3. exporting to dvd on premiere pro a widescreen movie
    By rafram in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 05-05-2005, 01:30 PM
  4. Premiere Widescreen Question
    By James in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 02-23-2005, 07:06 PM
  5. Premiere 7 widescreen questions
    By evolver1138 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 3
    Last Post: 05-05-2004, 09:16 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •