Results 1 to 5 of 5

Thread: Is Elements 2.0 slow? Or is it me?

  1. #1

    Default Is Elements 2.0 slow? Or is it me?

    I saw APE2 at a good price, and although I already use Serif MoviePlus 5, I snapped it up.

    I can't seem to run it at a decent speed. Epecially noticable doing a preview, and redrawing the thumbnails on the timeline.

    I have defragged my C drive and tidied up my constantly running programs to a bare minimum.

    Is there anything else I can do? I'm not using it for HDv, just the standard MOD files from my JVC HDD camcorder. Which are MPG2 files, effectively. I know it's not ideal, but MoviePlus seems to handle it at least twice as fast.

    BTW, I have 2 GB ram, and a single 3200 Mhz CPU

  2. Default

    try without the tumbs in your timeline u can have it either with them, with out them or with 1 at each end of the clip. i think that may speed things up

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Gosberton, Lincolnshire
    Posts
    69

    Default

    Alan Hodkinson
    at
    Viking Video

    3.2 Ghz P4 800FSB CPU, 2Gb DDR400 PC3200 memory, 128Mb AGP ATI Radeon 9200 DDR Graphics, 40 Gb H/D, 250 Gb H/D, 1.5 Tb H/D, NEC ND-2510 dual layer DVD 8X, LG Gsa-4081B DVD, Creative soundblaster live, Windows XP SP1, Premiere Pro, Premiere Elements 2.

  4. #4

    Default

    Thanks for that! Maybe I should RTFM as I didn't know about the extra step "Render" that I should be doing in elements. LOL

    Cheers.

  5. #5

    Default Dont expand

    Hi rob,

    It also helps if you zoom your timeline out at the point you want to preview from, so use the zoom in on the timeline to find the point you want to preview and then zoom the timeline back down. You also have the option to set the image size on the timeline and i would set it to small when you are previewing. You say that you have stopped all programs that are running but have you made sure that your antivirus software is not still running even though you think you have disabled it.

Similar Threads

  1. Slow Mo.
    By bd22 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 01-05-2007, 09:19 PM
  2. wow it must be a slow day
    By karmatized in forum Forum Announcements and News
    Replies: 2
    Last Post: 12-30-2005, 02:56 PM
  3. Slow-Mo in AE
    By X__Alien in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 14
    Last Post: 12-12-2005, 12:48 PM
  4. Adobe Premiere Elements 1-Slow Moton set area of clip
    By Dan442 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 07-15-2005, 04:59 PM
  5. Does Premiere Elements 1 work with Photoshop Elements 2?
    By Matty Boy in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2005, 08:45 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •