Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: video quality

  1. #1
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bude - Cornwall
    Posts
    57

    Default video quality

    Hi i have a sony DCRTRV33 cam corder and a p.c with the following specs

    P4 3.06GHz (HT)
    120 GB Deskstar HDD
    512 MB DDR RAM
    Gefroce FX5200 graphics card

    I am currently using a trial version of video studio to see if i can get the hang of video editing.

    What i want to do is take some video i have got on my cam corder and make some changes then burn it onto dvd. However when i do this the output quality is very poor, even though i have transfered it at the highest resolution the software will let me, 724*something! (sorry cant remember the resolution)

    Im just using USB 2.0 from the camera into the back of the p.c. I havent got a video capture card, so i asume im using the graphics card in my pc????

    Would i be better off buying a seperate capture card and using firewire?

    If so which one would you suggest?

    Any suggestions on improving the quality would be great thanks

    Michael

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,514
    Blog Entries
    24

    Default

    Install a bog standard firewire card and lead and you'll be capturing an identical copy.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bude - Cornwall
    Posts
    57

    Default

    Quote Originally Posted by Marc Peters
    Install a bog standard firewire card and lead and you'll be capturing an identical copy.
    cheers mate

  4. #4
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bude - Cornwall
    Posts
    57

    Default

    Quote Originally Posted by Mikeybude25
    Quote Originally Posted by Marc Peters
    Install a bog standard firewire card and lead and you'll be capturing an identical copy.
    cheers mate
    Ok found the card im going to get (NISIS FW4 4Port Firewire card) Which apparently comes with a free firewire cable 6 to 4 pin, is this the lead i need or do i need the 4 to 4 pin?????

    Thanks in advance

    Michael

  5. #5
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,514
    Blog Entries
    24

    Default

    Your DV cam will 99.9% be 4pin.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bude - Cornwall
    Posts
    57

    Default

    Quote Originally Posted by Marc Peters
    Your DV cam will 99.9% be 4pin.
    so i need the 4 to 4???? sorry for being so stupid!!!!

    Thanks again

    Michael

  7. #7
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,514
    Blog Entries
    24

    Default

    Nope, six pin to four - six pin for the PC end, four pin the Cam end

  8. #8
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bude - Cornwall
    Posts
    57

    Default

    Quote Originally Posted by Marc Peters
    Nope, six pin to four - six pin for the PC end, four pin the Cam end
    Hi me again!

    Ive been told that i need to make sure i get a firewire card with TI??? Is this correct or does this person not know what they are on about?!!!

    Thanks AGAIN!

    Mike

  9. #9
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    East Kilbride, Scotland
    Posts
    1,002

    Default

    Got a TRV33e myelf. Works perfectly with a bog standard OHCI compliant firewire card. I don't know what the TI??? is. I would guess Texas Instruments driver of some sort. But this is old hat (windows 98 stuff).

    And Marc is quite right you will need a 6 pin to 4 pin cable.

    Good luck!

  10. #10
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bude - Cornwall
    Posts
    57

    Default

    Quote Originally Posted by purejammy
    Got a TRV33e myelf. Works perfectly with a bog standard OHCI compliant firewire card. I don't know what the TI??? is. I would guess Texas Instruments driver of some sort. But this is old hat (windows 98 stuff).

    And Marc is quite right you will need a 6 pin to 4 pin cable.

    Good luck!
    thanks for the reply, just one last question and then i will leave you in peace!!!

    Could you look at this card http://www.nisis.com/Products/PCComponents/fw4.asp

    and tell me if it will be good enough for what i want? Im a bit weary if it will be as i have found it on amazon for 20 with free cable and free software! where as most other cards are 25 - 100 with nothing free!


    Anyway thanks again

    Mike

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Video Quality
    By Green in forum General video editing software help and advice
    Replies: 3
    Last Post: 05-06-2006, 11:37 AM
  2. help with video quality?
    By fitbilly in forum Forum Announcements and News
    Replies: 0
    Last Post: 04-03-2006, 03:24 AM
  3. Video quality
    By helge in forum General video editing software help and advice
    Replies: 3
    Last Post: 05-16-2005, 06:00 PM
  4. Quality problem capturing / burning video with Video Studeo
    By sanman in forum General video editing software help and advice
    Replies: 4
    Last Post: 01-04-2005, 09:36 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 01-02-2004, 10:45 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •