Results 1 to 10 of 10

Thread: High Def Camera but cant capture :(

  1. Default High Def Camera but cant capture :(

    Typical !!

    Me ole Sony PC1000E threw in the towel last week after being only 13 months old :(

    So off i went wish cash in hand and bought a Sony HC3 E a nice High Definition camera.

    Recorded my sons Christning today

    But getting the Hi Def footage onto my PC is a different ball game

    Pinnacle 10 :( keeps locking up while Captureing, ( Nothing new there then you all say )and my nice Sony Laptop wont even speak to it using DV gate or Adobe Premier
    Even though the sony laptop does say its there and plugged in

    Ive seaching hte web, and all i can find is 2 grand Capture cards :(

    Oh what am i do do > ?
    Live from Norwich !

    Sony PC1000E ( Stopped working after 13months)
    Sony HDR-HC3 4Mega Pixels High Def Mini DV Broke
    Canon HF 10 - Broke
    iPhone4 Sport
    Waiting for the Sony HDR-GW55VE

    Avid Studio, + Pinnacle Studio14, Win7 64bit 12 GIG memory, Nvidia GTX590, twin 3D display, 2Terrabyte HD

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Portsmouth
    Posts
    50

    Default

    Brian ...

    You'll need Premiere 1.5 with the 1.5.1 download to capture and edit HDV on the Sony.

    Alternatively, you can download some freeebies (just google for them) -CapDVHS is a utility for capturing HDV, and VLC media player, which will play the resulting transport streams (Media Player won't). Then at least you can capture and watch the footage. I recently used both to capture and play some HDV footage on an old Sony VAIO - DVGATE doesn't know how to do HDV.

    Cheers

    GG

  3. Default

    many thanks for the reply.

    Iv now had another search and found this page full of links

    http://www.videohelp.com/tools?s=32#32
    Live from Norwich !

    Sony PC1000E ( Stopped working after 13months)
    Sony HDR-HC3 4Mega Pixels High Def Mini DV Broke
    Canon HF 10 - Broke
    iPhone4 Sport
    Waiting for the Sony HDR-GW55VE

    Avid Studio, + Pinnacle Studio14, Win7 64bit 12 GIG memory, Nvidia GTX590, twin 3D display, 2Terrabyte HD

  4. Default

    and this

    http://www.svcd2dvd.com/HDTV2DVD/default.aspx

    what a faffle, all the gear but cant play it yet :(
    Live from Norwich !

    Sony PC1000E ( Stopped working after 13months)
    Sony HDR-HC3 4Mega Pixels High Def Mini DV Broke
    Canon HF 10 - Broke
    iPhone4 Sport
    Waiting for the Sony HDR-GW55VE

    Avid Studio, + Pinnacle Studio14, Win7 64bit 12 GIG memory, Nvidia GTX590, twin 3D display, 2Terrabyte HD

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Location
    Chandler, AZ
    Posts
    8

    Default Dude! You're getting a DELL???

    I know that this is the last thing in the world that you want to hear, it was for most of us before we made "the switch".

    But the best option is to get a Mac.

    And the reason i say this is that the new iLife '06 (free with every mac) contains iMovie HD. Once, again Steve Jobbs and his boys are a step ahead of the game and know that soon, all Christenings, birthday parties and weddings will be shot on HD, especially now that 1080i HD is becoming less expensive. As you might guess, iMovie HD's native format mates beautifully with your Hi-Def camcorder.

    I have never looked back since I bought my first MAc, and I still use it, 5 years later.

    If you are worried about the pric-iness of such an investment, I would recommend forking out US$800 to get a G4 MacMini - plenty enough to handle what you're looking for and you can hookup your hard drives, your monitor, your keyboard, your mouse and everything that was formerly attached to your edit station, following which, I recommend depositing your former desktop into the "PC recepticle". I'll let you guess on that -

    here's a link to learn more about a MacMini:

    or enter this URL --> http://www.apple.com/macmini/

    Much luck!

    Joe Rawlins
    Isagenix Marketing Media Specialist

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Location
    Chandler, AZ
    Posts
    8

    Smile Get a Mac!

    I know that this is the last thing in the world that you want to hear, it was for most of us before we made "the switch".

    But the best option is to get a Mac.

    And the reason i say this is that the new iLife '06 (free with every mac) contains iMovie HD. Once, again Steve Jobbs and his boys are a step ahead of the game and know that soon, all Christenings, birthday parties and weddings will be shot on HD, especially now that 1080i HD is becoming less expensive. As you might guess, iMovie HD's native format mates beautifully with your Hi-Def camcorder.

    I have never looked back since I bought my first MAc, and I still use it, 5 years later.

    If you are worried about the pric-iness of such an investment, I would recommend forking out US$800 to get a G4 MacMini - plenty enough to handle what you're looking for and you can hookup your hard drives, your monitor, your keyboard, your mouse and everything that was formerly attached to your edit station, following which, I recommend depositing your former desktop into the "PC recepticle". I'll let you guess on that -

    here's a link to learn more about a MacMini:

    or enter this URL --> http://www.apple.com/macmini/

    Much luck!

    Joe Rawlins
    Isagenix Marketing Media Specialist

  7. Default

    I have always wanted to try a Mac, ive probably owned about 30+ PCs in my time.

    If i hadnt allready purchased Vegas, i would have goen for the Mac Mini, it looks great

    Anyway, still havent sorted out my Capture broblem :(
    Live from Norwich !

    Sony PC1000E ( Stopped working after 13months)
    Sony HDR-HC3 4Mega Pixels High Def Mini DV Broke
    Canon HF 10 - Broke
    iPhone4 Sport
    Waiting for the Sony HDR-GW55VE

    Avid Studio, + Pinnacle Studio14, Win7 64bit 12 GIG memory, Nvidia GTX590, twin 3D display, 2Terrabyte HD

  8. #8
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default

    My friend told me to get a mac because I had bad breath and corns, apparently they cure that too....

  9. #9
    Join Date
    May 2006
    Location
    Chandler, AZ
    Posts
    8

    Default Bad breath and cors cured by Mac!

    ...and a varied assortment of fungi - uhm - I'm not obligated to explain myself...

    -Joe

  10. Default

    JObs a good one !!

    OK all sorted,

    The ASUS motherboards in built firewiew isn't up too it, After disabling it, and installing a BELKIN 3 ports IEE with iLink ( 35 from e0buyer)

    I can now capture in Digh Def, from the sony HC3.
    Live from Norwich !

    Sony PC1000E ( Stopped working after 13months)
    Sony HDR-HC3 4Mega Pixels High Def Mini DV Broke
    Canon HF 10 - Broke
    iPhone4 Sport
    Waiting for the Sony HDR-GW55VE

    Avid Studio, + Pinnacle Studio14, Win7 64bit 12 GIG memory, Nvidia GTX590, twin 3D display, 2Terrabyte HD

Similar Threads

  1. capture high quality?
    By sermstyle in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 3
    Last Post: 01-19-2007, 10:23 PM
  2. Camera/capture card cable help
    By Roclive in forum Hardware Problems
    Replies: 4
    Last Post: 11-29-2006, 11:32 PM
  3. Adobe premier pro 1.5 & high definition capture
    By JohnnyH in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 03-10-2006, 08:18 PM
  4. high definition DV / HDV capture on 7200rpm hard disc???
    By rjamesd in forum The Perfect Video Editing PC
    Replies: 2
    Last Post: 11-18-2004, 12:15 PM
  5. Export video to camera in high quality for TV
    By hardwork04 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 4
    Last Post: 04-14-2004, 01:19 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •