Results 1 to 6 of 6

Thread: Stuttering video problem on Premier Pro ver 1

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Lancashire
    Posts
    7

    Default Stuttering video problem on Premier Pro ver 1

    I have Premier Pro Ver 1 and when I place a single video track into a project, the video plays back fine in the sequence window. Once I put another video into the project and crop both so I get one video playing on one side and one on another, it stutters in the sequence window and does the same once I've saved it as a movie file. I've rendered the clips but this doesn't solve the problem. I've checked and I have the requirements for the software.

    My pc spec is as follows....

    Intel Pentium 4 Processor 516 - 2.93 GHz, 533 MHz FSB, 1 MB L2 Cache
    80 GB 7200 RPM SATA Hard Drive with 8MB cache
    256 MB DDR SDRAM Memory
    Intel Graphics Media Accelerator 900

    Does anyone have suggestions as to what may be causing this problem and how to fix it.

    By the way it is a brand new PC.

    Many thanks

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,526
    Blog Entries
    24

    Default

    Are you sure you only have 256MB or RAM?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Western Europe
    Posts
    3,409

    Default

    If you only have 256mb ram, then that could be one of the causes of your problem. The other is your 533mhz fsb, I'm not a computer techie but 800mhz fsb would be better and your 80Gb HD is far too small. I just used up 50Gb (admittedly is was capturing analogue video) onto the HD at the weekend so your 80Gb will fill up in no time. A second HD (180Gb to 250Gb recommended) and another 256Mb ram will help.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Lancashire
    Posts
    7

    Default

    Thanks for your replies. I will be increasing the 256 MB and the hard disk size. Hopefully this will solve the problem.

  5. #5

    Default I dont think its RAM

    I have a AMD 2600 with 512 MB of RAM and I'm having the same problem. I can play any AVI file on my computer, except when its in the monitor screen even after rendering the picture stutters. When I export it, it still stutters. I think maybe its a codec problem. I would LOVE some help.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Western Europe
    Posts
    3,409

    Default

    I read on an earlier posting (sorry, can't remember who it was) reading that the data rate may also be too high. DV is usually set at 3.6Mb per second, if there is some way you can lower that figure in your software it might help.

Similar Threads

  1. Jerky, stuttering playback
    By tonydavis in forum General video editing software help and advice
    Replies: 2
    Last Post: 05-04-2006, 09:40 PM
  2. premier problem video plays in monitor but not in sequence
    By thedigitalpunkz in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 08-14-2005, 12:41 AM
  3. Overlapping movies and stuttering
    By videoman in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 4
    Last Post: 04-28-2005, 04:27 PM
  4. Analog video capture stuttering
    By jolobg in forum General video editing software help and advice
    Replies: 6
    Last Post: 12-20-2004, 09:23 AM
  5. problem capturing and a problem with mpg in premier
    By franny in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 25
    Last Post: 10-27-2004, 06:36 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •