Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Adobe Premiere Pro 1.5 No Sound in Sequence Playback

  1. #1

    Default Adobe Premiere Pro 1.5 No Sound in Sequence Playback

    I have a Sony DVD Hanycam and having problems with the files once I go into Adobe Premiere Pro 1.5
    I have been through the Perfect Picture and converted the VRO files into Mpeg. Once I import the files into the program and place them onto the Timeline it shows Video and Audio and when I play them from the timeline onto the sequence monitor the picture jumps from widescreen to a squashed 4.3 and there is no sound Why?

    Help Please!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,526
    Blog Entries
    24

    Default

    You'll need to force Premiere to use the correct aspect ratio. To do this, right click on the media in the project window, then select "Intepret Footage". Now select the correct aspect ratio.

    The sound could be one of two things: either the audio compression isn't supported by Premiere, or you are routing the sound to a DV camcorder (which obviously won#t be heard if you don't have one plugged in).

    For the latter, go Project > Project Settings > General > Playback settings, then untick Play Video on DV Hardware.

  3. #3

    Default

    Hi Marc

    The Picture is the right ratio but there is no sound
    The sound works in the monitor window though
    any suggestions?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Bladon
    Posts
    1,383

    Default

    If it is the latter here are the screen shots of how to do it.





    project settings>general



    This menu appears>press play back settings



    This selection come up>Go to "audio playback"



    Select "audio hardware"


    P.S Marc if you would like to use this in FAQ you're welcome

  5. #5

    Default

    Hi again
    tried that still no sound
    arrhh!

  6. #6
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Bladon
    Posts
    1,383

    Default

    Whats make/model is your sound card?

  7. #7

    Default

    Its
    Soundmax 5.1 Digital Intergrated Audio

  8. #8
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Bladon
    Posts
    1,383

    Default

    Weird. My sound card is 5.1 and I have the same problem.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Singapore
    Posts
    1

    Default same problem too

    i encounter the same problem too!
    My soundcard is also SoundMax. when i capture audio and video together, the audio cannot be played in pc. when i play it in the timeline, no audio output from the speaker but there's audio output from the camcorder!

    how to solve it??? it's urgent!

    i'm using canopus capture card.

  10. #10
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    FL
    Posts
    1

    Default no sound on playback happens to me if I don't remove capture

    HI: This may be similar to what happens to me with Premeire 7.0 if I don't remove the capture device cable, or shut it off before I start to playback. The software wants to playback in the camera or my JVC Deck, not in the edit windows. Preferences have no control over this problem...just past experiences of mine...I still occasionally forget, but it has stumped me so often that I know automatically now what to do. hope this info is what you need to know. :
    Story is king

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Sound Problem in Adobe Premiere Pro 2.0
    By raffegutten in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 4
    Last Post: 07-07-2006, 10:21 AM
  2. Video doesnt appear in sequence playback
    By rendangzi in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 01-04-2006, 04:21 PM
  3. Sound is worse in Adobe Premiere...
    By JamesLuton in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 04-13-2005, 09:11 PM
  4. Sequence Playback
    By jayr in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 05-10-2004, 05:55 PM
  5. System Sound, but no capture or playback sound
    By ladyjepp in forum Hardware Problems
    Replies: 0
    Last Post: 04-02-2004, 10:09 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •