Results 1 to 9 of 9

Thread: Prem Pro 1.5 export->unfinished movie

  1. #1

    Default Prem Pro 1.5 export->unfinished movie

    Ok, I re-edited an avi from my dvcam. Then I threw in transitions, slowed it down, and did a b/w filter. Rendered the sequence fine. Now, when I export it to a movie file (using the same pref's in setting's I've always used) it get's to about 530-550mb (movie file size) and just acts as if it has finished rendering and exporting the file. It doesn't freeze, or give me an error, just finishes, leaving me with an incomplete .avi movie file. I've done bigger movies, with more effects in them, and never have I had this problem. I've done a repair on it, checked high and low on websites for answers, even cleared all effects and tried again to render/export... all to no avail. My comp is ok, xp2000 procc., 512 ram, good vidcard... I just don't get why it's doing this, when I've done plenty other stuff with no problems... HELP ME PLEEEEEEEEASE!!!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    20

    Default

    are you sure you've got the export settings set to "Entire project" rather than "Work area bar"?

  3. #3

    Default

    Definately. Like I said, I've done many exports, none of which has done this. Think it could be my custom setting? I saved it the first time I did a vid, and now I just load it. I use it for when the video is to go into encore, and I've never had an issue before now.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,526
    Blog Entries
    24

    Default

    And you have plenty of disk space remaining and have defragged your drives?

  5. #5

    Default

    Yup, 22gb out 0f 80, defragging was one of the first things I did, and the overall file size will only be about a gig when (if) completed.

  6. #6

    Default

    Sorry, didn't realize I did a smiley... supposed to say 'if completed'...

  7. #7
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,526
    Blog Entries
    24

    Default

    Curious. What happens if you place the work area bar over half the project, then export this area only. If that works, try increasing it... if not try reducing it.

    Now I know this isn't a fix, but it could be a short-term work around. You export in two batches, then combine these two. If you export in a lossless format such as huffy, then use these to encode the final film you won't lose quality.

    Incidently, what are your export settings?

  8. #8

    Default

    I don't have time right now to do the workbar thing, but here are the settings...

    Settings are: Microsoft DV AVI/Entire Sequence/Export Video&Audio/DV NTSC/Millions of Color/29fps/D1-DV NTSC/Lower Fields First/De-Interlace OFF/Uncompressed

    Sorry this is so short. I'll assume you'll understand the settings. I got them from another forum. As a point of interest, I noticed the setting under RENDERING AND KEYFRAME: D1-DV NTSC had another choice, one of widescreen. I taped my footage and imported it as widescreen. Maybe I should have altered that setting. (Which I just did, and I'm now going to try and export the movie... I'll let you know how it goes).

  9. #9

    Default

    ...and that was the key to all my anguish! I thank you kindly for all your help. I peruse these forums regularly for all my how-to's. Again, thank you!

Similar Threads

  1. Export timeline probs in Prem 6
    By Bermondsey in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 8
    Last Post: 07-06-2006, 11:56 AM
  2. Prem Pro 1.5 Freezing During Export Update
    By Chris Oakley in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 04-20-2006, 07:02 PM
  3. Export to DVD in Prem Pro??
    By JackJollyJones in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 14
    Last Post: 11-17-2005, 08:25 PM
  4. Prem Pro export movie (no video)
    By mustava in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 11-09-2005, 09:15 PM
  5. Why oh why cant i export my movie??
    By Lou in forum Hardware Problems
    Replies: 1
    Last Post: 05-03-2004, 08:02 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •