Results 1 to 3 of 3

Thread: PPro error: 16:9 capture comes out as 4:3

  1. #1
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7

    Default PPro error: 16:9 capture comes out as 4:3

    Hiya,

    I wonder if anybody can help me - whenever I capture 16:9 (PAL) from my SONY PC-120E I get a 16:9 frame, but the actual footage is in 4:3 (ie., horizontally 'squashed').

    This just started happening out of the blue (I'm sure I did something, or something happend...) - but I was using PPro for about 3 months, without problems.

    I've tried the following:

    Reset the preferences (start PPro and hold down SHIFT)
    Remove and Re-install PPro
    Re-installed the drivers for my capture card

    I know it isn't my DV Camera because I've done a test capture on my system at work (we do corporate promos - small London-based company) The tech isn't being very helpful (understanably so... it ain't his problem that I can make home movies...)

    I've also noticed that if I open the capture window and put the camera in 'camera mode' (ie., as if to record to DV tape) and then capture a few seconds of DV through the capture window, when I switch the camera to playback mode and capture again, I can capture 16:9 perfectly in PPro; but only until I hit 'stop'. The the problem happens again. (does that make sense?)

    I would be very grateful for any suggestions you might have!

    Thank you,

    dVdA

  2. #2

    Default

    When you create the project, make sure you have selected 16:9

  3. #3

    Default

    Not a solution, but a workaround for now:

    Right click on the video in the project window and select "interpret footage". Now select the correct aspect ratio (i.e the project aspect ratio).
    follow us on twitter.com/videoforums
    become a fan on facebook

Similar Threads

  1. Strange Capture Problem, vx21000 and Premiere - "Recorder Error - Lost connection to
    By DoubleHigh in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 02-10-2007, 06:10 PM
  2. Liquid E6 sound sync error when i capture dv any patch?
    By effects in forum Pinnacle Studio, Edition including Avid Xpress and Liquid
    Replies: 0
    Last Post: 10-21-2006, 02:28 PM
  3. Capture error: System halted (BSOD)
    By HurricaneDCZ in forum Hardware Problems
    Replies: 7
    Last Post: 01-04-2006, 03:02 PM
  4. HDV Capture on PPro problem - No precise frame control
    By MerlinBiggs in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 4
    Last Post: 06-09-2005, 08:45 AM
  5. Capture error
    By dberryman in forum Pinnacle Studio, Edition including Avid Xpress and Liquid
    Replies: 6
    Last Post: 08-27-2004, 02:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •