Results 1 to 6 of 6

Thread: Text in Encore DVD

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Tortola, British Virgin Islands
    Posts
    2

    Default Text in Encore DVD

    I don't know if anyone else has come across this in Adobe Encore DVD. I'm trying to paste a biography into the DVD, but Encore adds the text and extends it all the way out to the end off of the DVD menu. Any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Bracknell, Berkshire, UK
    Posts
    5,191

    Default

    What exactly are you doing? You haven't said. Are you simply trying to add text to a menu background, add text to a timeline or what?

    Please give us the step by step process (including key presses) you use to get this problem.

    I've never had any problems adding text to a menu composition. Then again I've never tried adding pages of it either.

    Also, letting us know what version of Encore you are using might help as well.

    I've said this so many times lately. Details details details.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Tortola, British Virgin Islands
    Posts
    2

    Default

    I'm trying to have a menu thats only purpose is for text. Im copying and pasting a few paragraphs from MS Word into a text layer in Encore. So itstead of writing out the whole thing again, i was pasting it in. The same thing happens when i attempt to paste it in Photoshop.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    England
    Posts
    88

    Default

    Resize/reformat the text so it fits?????

  5. #5

    Default

    It could be inheriting control codes from MS Word.

    Try quickly pasting the text into Notepad to remove any control codes and then copy and paste it from Notepad into Encore.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Bracknell, Berkshire, UK
    Posts
    5,191

    Default

    I think the problem is that there are NO control codes in the test being pasted in. MS Word know to word wrap what is, effectively, one long line (paragraph) of text. Encore and Photoshop do not which is why it all goes in as a single line extending off the page.

    I must admit I haven't suffered from this but then again I've not cut and pasted a moutain of text in.

    Instead of selecting the te3xt tool and clicking to start typeing, try drawing a bounding box with the tool and ten cutting and pasteing your text in that. You might get the word wrap you want then.

Similar Threads

  1. Text/Text Animation Flashes/ Layers. HELP!
    By danny123 in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 1
    Last Post: 01-17-2007, 03:46 AM
  2. Text Help!
    By Violent Beling in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 10
    Last Post: 06-05-2006, 02:18 AM
  3. Title text that ....doesn't look like text...
    By ludwigvan in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 6
    Last Post: 08-17-2005, 03:31 AM
  4. Text/Titles
    By spoon102 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 04-15-2005, 04:30 PM
  5. 3d text
    By billm in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 03-08-2005, 03:57 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •