Results 1 to 7 of 7

Thread: device not available

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    2

    Default device not available

    I have Vegas 6 and am trying to capture video from a Sony MiniDV via firewire. I keep getting message "device not available". I have the camera on VCR mode. Any suggestions?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    B. Falls, Pennsylvania
    Posts
    399

    Default

    This sounds like it could be a case of reinstalling your firewire card, but someone more knowledgable than I will let you know if that's the case, I'm sure.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Warsop, Nottinghamshire.
    Posts
    4,465
    Blog Entries
    2

    Default

    A common mistake in Vegas is to forget to select your DV camera under the Video tab in the Capture window. Often times new users will overlook this and have it set to SMRT capture.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    B. Falls, Pennsylvania
    Posts
    399

    Default

    Thus demonstrating my lack of knowledge about Vegas. Good night folks!

  5. #5
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Bracknell, Berkshire, UK
    Posts
    5,191

    Default

    Quote Originally Posted by BigBadWimp
    Thus demonstrating my lack of knowledge about Vegas. Good night folks!
    And Andy's lack of spelling. 'oftentimes' is one word. lol :twisted:

  6. #6
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Warsop, Nottinghamshire.
    Posts
    4,465
    Blog Entries
    2

    Default

    Quote Originally Posted by Alan Mills
    And Andy's lack of spelling. 'oftentimes' is one word. lol :twisted:
    I knew I would get caught out one day.

    *Blows a big raspberry*

  7. #7
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    2

    Default device not available

    Thanks for the response. The firewire card is working correctly because I was able to control the camera and capture video in windows moviemaker. I haven't checked the video tab yet. Anything else I should check? I am competent editing video the old fashion way. This is my first non-linear attempt, more or less.

Similar Threads

  1. No Device Control
    By Martyn in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 06-26-2006, 06:40 PM
  2. ASIO DEVICE
    By grewell912 in forum Sound Recording and Audio Editing
    Replies: 2
    Last Post: 03-27-2006, 10:44 PM
  3. The DV device is unavailable for device control...
    By joey4127 in forum General video editing software help and advice
    Replies: 4
    Last Post: 08-21-2005, 01:33 PM
  4. The DV device is unavailable for device control
    By sara_dippity in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 10
    Last Post: 01-04-2005, 08:33 PM
  5. The DV device is unavailable for device contro
    By joey4127 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 12-30-2004, 10:49 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •