Results 1 to 4 of 4

Thread: Copying from DVR satellite box to PC

  1. #1
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    5

    Default Copying from DVR satellite box to PC

    Does anyone know if it is possible to copy recorded programs from a DVR satellite box to your PC.? The box has a farily lager hard drive and I have recorded a number of programs I would like to burn to dvds.

    The manual explains how to copy these programs to a VCR but the problem here is that you loose the digital quality.

    Thanks for your suggestions.

  2. #2
    Join Date
    May 2004
    Location
    Kansas City, Missouri, USA, Earth, Sol, Milky Way, Local Group, Universe 42
    Posts
    329

    Default

    I don't think it's possible. For years now the movie industry has put pressure on anyone making a digital interface that has the bandwidth for HDTV to include Digital Rights Management into the interface electronics. Firewire has this for sure.

    USB-2 doesn't, but if the device storing the video has DV or DVD licensing, it's not allowed to carry the video as a term of the license.

    I'm pretty sure the DVR satellite box has similar restrictions.
    Fav quote - "Experience is whatcha don't get 'till ya don't need it no more."

    System - Athlon 1.4GHz, Win98, Hauppauge PVR250 receiver and compressor.
    Software -Magix Movie Edit Pro 10, Nero 6 + NeroVision Express, Moho 4.61, PSP 8.1, Bryce, Quicktime 6.52 pro, Goldwave 5, DVD-Lab.
    Cameras - Panasonic GS9, Canon ES8400V, Canon EOS D20 and Canon A70

  3. #3
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,514
    Blog Entries
    24

    Default Re: Copying from DVR satellite box to PC

    Quote Originally Posted by Tony
    but the problem here is that you loose the digital quality
    I've always thought the term "digital" a complete misnomer. The consumer's been told digital = better quality, but in reality that ain't true; compare some goddam awful DVB signals with the lovely analogue one.

    Anyway, rant over. Easiest way to archive to DVD is to get yourself a set-top DVD recorder.

  4. Default

    would be interesting to know the format that teh sky box ( and others ) record in ??

    All the boxes just have a hard drive, you can take it out and plug it into your pc using a USB2 converter.

    Never tried it, but it must be possible and im sure someone somewhere has be able to copy the films ?
    Live from Norwich !

    Sony PC1000E ( Stopped working after 13months)
    Sony HDR-HC3 4Mega Pixels High Def Mini DV Broke
    Canon HF 10 - Broke
    iPhone4 Sport
    Waiting for the Sony HDR-GW55VE

    Avid Studio, + Pinnacle Studio14, Win7 64bit 12 GIG memory, Nvidia GTX590, twin 3D display, 2Terrabyte HD

Similar Threads

  1. Copying VHS either to my PC or to my JVC GR-DX95EK
    By Bill Stuart C in forum Hardware Problems
    Replies: 2
    Last Post: 01-05-2007, 11:50 AM
  2. Satellite in space
    By homers in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 09-04-2006, 06:35 PM
  3. Copying DVD to DVD
    By logantoo in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 3
    Last Post: 05-29-2006, 01:42 AM
  4. Copying DVD Help!
    By Fyrish in forum General video editing software help and advice
    Replies: 4
    Last Post: 02-01-2006, 09:27 PM
  5. Copying vhs to dvd or cd
    By Coinach in forum Blu Ray, DVD, SVCD and VCD authoring
    Replies: 2
    Last Post: 02-10-2005, 12:54 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •