Results 1 to 2 of 2

Thread: Video is played back in halp speed after exporting

  1. #1

    Question Video is played back in 6 fps after exporting


    I created my first movie in Pinnacle Studio 17 ultimate this weekend. Started off with a default project and imported my MTS-files from a Panasonic Lumix camera. Did my editing, added music and all that. I then exported to MPEG-4 HD1080p, and when playing the video afterwards the video goes half framerate (or even slower?) while the sound is normal.

    I proceeded to check the project settings and verified that the video standard was HD 1920x1080/25p. In the Export settings i discovered it was set to 50p so assumed that was the problem.
    However, when I exported again I got the same problem. The strange thing is that if i export in MPEG-4 720p the video is fine!

    Why does this happen? Any help would be greatly appreciated!
    Last edited by Espen; 01-18-2015 at 10:10 AM.

  2. #2


    Upon further inspection, I found that the frame rate is actually only 6fps in the exported video.

Similar Threads

  1. Can an NTSC video be played at PAL frame rate [or vice versa]
    By Ben Addicott in forum General video editing software help and advice
    Replies: 5
    Last Post: 02-21-2010, 06:02 PM
  2. Video looks dark when played back on some TVs/DVD players
    By dalitso in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 4
    Last Post: 03-18-2009, 02:50 PM
  3. Widescreen video played in 4:3 in MPC but not WMP
    By King Mustard in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 11-18-2007, 02:07 PM
  4. Replies: 8
    Last Post: 04-30-2007, 04:42 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 12-15-2006, 06:32 PM

Tags for this Thread


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts