Results 1 to 2 of 2

Thread: Premiere Pro: After Effects Rotoscoping Frame Delay Problem

  1. #1

    Exclamation Premiere Pro - After Effects Rotoscoping Frame Delay Problem

    I'm editing a video and I replaced a section of my video with an After Effects composition to do some rotoscoping/masking of part of the animation of that clip. I did it, however the mask never keeps up. It'll look fine in AE, but in Premiere Pro, the mask does not keep up with the footage in certain parts. The mask will be a frame or two behind. Sometimes, this translates into AE after I see this in Premiere Pro, even though I've triple-checked the AE composition minutes before to ensure it was fine. Often than not though, the mask in AE will be fine... But in Premiere, it's not and will have the same problem of having the mask frames behind.

    I've tried fiddling around with the frames and even changing the frame rate (between 29.97 and 30 fps) and interpreting the footage. However, I can't seem to get rid of this issue. Even if I solve the masking problem in one section of the footage, another one pops up somewhere else in the clip in Premiere. What is going on? How can I fix this.
    Last edited by Sephirex; 09-02-2013 at 02:53 AM.

  2. #2

    Default

    Does this lag only occur when editing? Does it also appear in Premiere's rendered output?
    I am wondering if the apps are too busy; and delays may be occuring as a result.

Similar Threads

  1. deshaker problem :( 'this frame was not processed in frame 1'
    By goonerman007 in forum General video editing software help and advice
    Replies: 2
    Last Post: 06-08-2009, 12:53 PM
  2. Editing Text In After Effects Frame By Frame
    By sk8_aholic in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 11-19-2008, 08:26 PM
  3. Vegas 6....only half frame uses effects!!
    By Mark Ewart in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 2
    Last Post: 06-02-2006, 12:08 AM
  4. Problem.. need help.. Dropped frame w/ Sony TRV and Premiere
    By nik3 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 4
    Last Post: 01-29-2006, 11:00 PM
  5. Delay-like problem...
    By SJproductions in forum General video editing software help and advice
    Replies: 4
    Last Post: 01-14-2006, 04:18 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •