Results 1 to 3 of 3

Thread: Preimer Elements capture help!

  1. #1

    Default Preimer Elements capture help!

    Hello!

    I'm having a real tough time with a samsung vp-d55, a fire wire and premier elements. I've tried everything and i can't find a solution.

    Basicly i can see the camcoder and the pc says everything is fine with the device, but when i try to capture the camera will play, the time counter goes up but no images are captured. Have i completely missed a check box, i'm sure it'll be somthing very silly i've missed!

    Please can anyone help, i'd appreciate it an awful lot!

    Thank you

    Claire

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    East Kilbride, Scotland
    Posts
    1,002

    Default

    Welcome to the Forums Claire. There's a couple of possibilities here,

    1. Check your capture settings. In the Capture window click the 'more' button. Select the Capture options and ensure that the Capture Format is set to DV/IEEE 1394 Capture

    2. Perhaps your Firewire Card is not seated correctly or has a conflict with another card. Try the card in another PCI slot. Alternatively the Firewire cable may be damaged, so you could always try another cable. More rarely (and it is rare) there could be a problem with the camera's firewire port. But try the other options first. Also if you have other capture software (eg Windows Movie Maker) see if you can capture from that.

    Good luck

    COMPAQ something or other with 500Gb Boot Disk, 1Tb external Firewire Disk, 4Gb Memory and a super duper sound card, 19" TFT Monitor etc etc etc
    Sony TRV33e : Sony TRV310e : Canon XM2
    Sony Vegas Studio editions to v11

    Remember, there is always more to learn than there is to teach.

  3. #3

    Default Thank you!

    Thank you purejammy for your quick reply!
    I'm going to give your advice ago now!

    Thanks again

    Claire

Similar Threads

  1. Premiere Elements V1.0 crashing in the Capture window
    By Nodges in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 6
    Last Post: 06-19-2006, 10:16 PM
  2. Elements 2: Capture with preview quality?
    By wenigtelefonierer in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 02-15-2006, 12:41 PM
  3. Elements capture problem - help appreciated
    By playlord in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 09-13-2005, 01:48 PM
  4. Does Premiere Elements 1 work with Photoshop Elements 2?
    By Matty Boy in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2005, 07:45 AM
  5. Audio capture problem with Premiere Elements
    By Clark B in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 12-29-2004, 07:16 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •