Results 1 to 3 of 3

Thread: Picture & sound going out of synch

  1. #1
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Basingstoke, UK
    Posts
    3

    Default Picture & sound going out of synch

    My PC is brand-new - bought specifically to run video editing software.
    It consists of:
    AMD Athlon 64 processor 3500+
    Microsoft Windows XP Pro
    NVIDIA nForce4 Ultra 939 pin motherboard
    1Gb dual channel DDR RAM 400MHz (2x512Mb)
    Twin 200Gb SATA 7200rpm Hard Drives with 8Mb Cache
    256Mb DDR3 ATI Radeon X800 PCI-Express graphics
    DVD-ROM (16x) / CD-RW (52x32x52) drive
    Multi Format Dual Layer DVD-RW (16x) / CD-RW (48x) drive
    Sound Blaster Audigy 2 ZS including 1394 Firewire

    I recently bought Roxio Easy Media Creator 7.5, and have been unable to produce a video where the picture and sound are in synch. Everything is fine up to the rendering stage. But then - regardless of the output option I choose (MPEG-2, DV-AVI etc) - the result is always out of synch.

    I've exchanged a number of e-mails with Roxio Technical Support, and - as a result - have defragged the hard drives, switched off the start up routines in MSCONFIG, updated the sound & video drivers and minimised Hardware Acceleration.

    None of this has had the slightest effect on the picture & sound - they remain as out of synch as ever.

    Can you see what is wrong, please? Is it my PC set-up? Would another software package be more suitable? If so, which one?

  2. #2

    Default

    Your PC setup is more than adequate.

    The only helpful thing I can think of is to try another editing package. This way, you'll know if the problem is exclusive to the Roxio app.

    Think I'm right in saying Premiere Elements is available as a trial download. Also, just a thought - are you storing your video clips on the same drive you export to? You know this is not recommended?

    (Standard question also: how full are your drives, and are they defragged?)

  3. #3
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Basingstoke, UK
    Posts
    3

    Default

    Thanks for the reply - I'll give Adobe Premiere Elements a try.

    The drives are all but empty - AND defragged.

Similar Threads

  1. Using Picture in Picture for Scrolling Video (Mediastudio)
    By purejammy in forum Submit Your Own Guides and Reviews
    Replies: 5
    Last Post: 09-11-2005, 07:30 PM
  2. Using Picture in Picture for Scrolling Video (Mediastudio)
    By Englishman in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 2
    Last Post: 09-07-2005, 08:10 PM
  3. sound do not match the picture in interview
    By francisco gomez in forum Sound Recording and Audio Editing
    Replies: 1
    Last Post: 05-17-2005, 10:18 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 02-28-2004, 01:27 AM
  5. great little tutorial i discovered - picture in picture
    By FordScrote in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 02-27-2004, 11:05 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •