Results 1 to 7 of 7

Thread: Rendering problems in sony vegas 11

  1. #1

    Default Rendering problems in sony vegas 11

    When im watching the clips in the preview window sony vegas mess up the clips, it mixing clips.

    Another problem im having is that when i play off the clips in the preview window its almost showing still images, the frame rate is really SLOW and scratchy sort of!

    Last problem i have is when i "render as" and im done rendering in mp4 i get the exact same slow framerate as i get in the preview-window.

    Please help!

    (Picture of settings)
    problem.jpg : Image From Yang Chang : Creative COW Images
    problem2.jpg : Image From Yang Chang : Creative COW Images
    prob3.jpg : Image From Yang Chang : Creative COW Images


    Yang Chang

  2. #2

    Default

    now, i have fixed the preview problem. BUT NOW, when im rendering, the complete rendered movie is lagging and displaying a green screen at some times.


    PLEASE HELP ME, Yang Chang!!!

  3. #3

    Default

    I don't know why you feel to the need to mask some of the settings with white boxes, but surely this prevents people from helping you?...

    if you look at problem.1

    Then look at problem.2

    Problem 1 =720p video project
    problem 2 = 1080p video project

    So surely set the export to be 720p?

  4. #4

    Default

    yea, sorry, its just the dimmension. its on 1080p. (1280x720)
    Im using a Canon MKII that captures 1920x1080. Cant see why it has problems rendering the clips to 1080p.

  5. #5

    Default

    ok, now i tried to set the project as 1280x720, and i exported it as 1280x720. the rendered movie is lagging and have blinks of green through the whole movie

  6. #6

    Default

    1080p is not 1280x720
    1080p = 1920x1080
    Your project settings are 720p instead of 1080p. Therefore when you go to export it as 1080p your forcing it to upscale the video.
    Make sense?

    Have you tried different codecs, settings and file types? Try exporting only a 5 second segment of the video and try different settings each time you do until you find one that works, then export the entire video using those settings.

  7. #7

    Default

    but why is the preview showing green flashes when i play the clip.

    It shows two green flashes, and these is also in the rendered movie.

    this is with 1280x720 setting in the project and also in the rendering.

    im using mp4

Similar Threads

  1. [Sony Vegas 11] Rendering problems
    By bbbward in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 3
    Last Post: 06-28-2012, 11:56 PM
  2. Sony Vegas Rendering problems.
    By Inkless in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 13
    Last Post: 08-29-2009, 07:17 AM
  3. Problems Rendering to AVI and WMV in Sony Vegas 8.0 Pro
    By YamJam in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 12
    Last Post: 03-13-2009, 05:14 PM
  4. Problems Rendering in Sony Vegas 8
    By thewamp in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 8
    Last Post: 10-26-2008, 06:19 PM
  5. Sony Vegas 8 - rendering problems
    By Stacek in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 4
    Last Post: 01-24-2008, 01:46 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •