Results 1 to 6 of 6

Thread: Blackmagic capture card suddenly not recognized?

  1. #1

    Default Blackmagic capture card suddenly not recognized?

    Hi All - everything was working fine then I got this message:

    "The Blackmagic driver or the Blackmagic hardware can not be found in your system. Please check the installation."

    I shut everything down and manually removed and re-installed the card. Same error.

    Everything was working fine - what could the issue be?

    You think its time to re-install the drivers? Maybe completely remove all BMagic software and re-install?

    Thanks

  2. #2

    Default

    I always try a system restore to a point before the problem with things like this, just to see if this easy way will work first.

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by Midnight Blue View Post
    I always try a system restore to a point before the problem with things like this, just to see if this easy way will work first.
    Thanks - nah, in fact I made a system image when all was well and reverted to that - and still the issue remains.....

    Could it be that I updated the PC then that made something malfunction? But that doesn't seem likely when I have reverted back to an older version...?

    Seems odd....is there anything I can check? Thanks again

  4. #4

    Default

    Yes, has the card fried?

    If you have not done any changes to the system and it just broke on its own, Check if the hardware is working at all, got another PC you can shove the card into just tomtestmif it works?

    Does device manager show the card in your rig even as an unknown PCI device?

  5. #5
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    London, England
    Posts
    972

    Default

    What OS are you using, is this correct for the card?

    Perhaps you should contact Blackmagic as it could be a faulty card, or the driver needs updating and yours was missed...

    Is the camera working OK?
    I'm not clear why you need this card . . . does the Blackmagic not record to SDHC media (or similar) that can be read by any moderate PC (or Mac?).

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by vidmanners View Post
    I'm not clear why you need this card . . . does the Blackmagic not record to SDHC media (or similar) that can be read by any moderate PC (or Mac?).
    Blackmagic Cards ( or insert other brand here ) are the industry standard for capturing uncompressed HD footage. Sooo many video guys use external recorders using an SDI output from their camera recording to the external recorder. The on board camera recording system is a "backup" in case things go belly up.

    If you want "Uncompressed HD" there is very little chance of you getting that onto SDHC cards, Think more of SSDs instead.

Similar Threads

  1. Best capture card / analogue-to-digital converter to capture component input?
    By RiW in forum Ebay and other classified ads: gear, cameras and video editing stuff
    Replies: 3
    Last Post: 07-11-2012, 06:23 PM
  2. HDV Capture Device not recognized in Vegas Pro 8
    By Tangra in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 7
    Last Post: 12-23-2008, 02:23 PM
  3. Premier Pro Capture with ATI Rage Theater Video Capture card
    By Nolubez in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 6
    Last Post: 01-15-2006, 08:37 PM
  4. video capture card or AGP vid card
    By Dazedandconfused in forum Hardware Problems
    Replies: 4
    Last Post: 07-21-2005, 12:27 PM
  5. How do i capture my pc-screen using a video-capture-card?
    By hagbard in forum General video editing software help and advice
    Replies: 5
    Last Post: 12-05-2003, 12:12 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •