Results 1 to 6 of 6

Thread: A/V Sync Problems

  1. #1

    Default A/V Sync Problems

    Posted this in another sub-thread, but I think it belongs here.


    I encoded an hour and a half movie in Vegas and the result is fine. The only thing is that when you skip through parts of the movie, that audio and video gets out of sync. (Skipping to 40 minutes into the video, the audio is about 3 seconds ahead.) I'm not sure if this has anything to do with it, but I interleave every 0.250 seconds (default), DivX 5.2.1 video codec, and Fraunhofer IIS MP3 codec (don't know how to get the LAME codec to work.)

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,514
    Blog Entries
    24

    Default

    My bet is that you're using variable bitrate (VBR) audio.

  3. #3

    Default

    Update: I just found out that it doesn't matter if I skip parts or not. The further into the video, the more behind the audio gets. I'm not sure if FHG Radium is VBR, so can you help me on how I can get LAME working?

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,514
    Blog Entries
    24

    Default

    What is your source format and what are you using to encode?

  5. #5

    Default

    Well this has happened before with an AVI source, coming from a FRAPS movie, and audio from an MP3 file. However, this time is coming from a DVD2AVI and VFAPI rip. The video is a VFAPI AVI and the audio is WAV.

    Using Vegas 5 to encode.

  6. #6

    Default

    No suggestions?

Similar Threads

  1. Sync problems after rendering
    By Rooster in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 06-06-2006, 06:40 AM
  2. Capture sync problems
    By Stolea in forum General video editing software help and advice
    Replies: 3
    Last Post: 07-23-2005, 12:37 PM
  3. MPEG-2 lip sync problems in Windows
    By spy in forum General video editing software help and advice
    Replies: 2
    Last Post: 12-14-2004, 12:01 PM
  4. audio sync problems
    By huwhuw in forum General video editing software help and advice
    Replies: 2
    Last Post: 03-22-2004, 08:18 PM
  5. Audio sync problems
    By Kevin59 in forum General video editing software help and advice
    Replies: 1
    Last Post: 11-21-2003, 08:36 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •