Results 1 to 9 of 9

Thread: Dropping of frames

  1. #1

    Default Dropping of frames

    Hey all, this is a virgin post by me, and i wish to ask all of you a question i had in mind, is there a solution for dropping frames, im currently transfering the vid through IEEE 1394 cable, and i have a 80 gigabyte hard drive, using a sony HCR-42E digital camocorder. Everytime i tried to capture the video on my dv to my computer i will drop frame, is there any way to counter this? Opinion would greatly be appreciated, i really hope to solve this problem fast as i am going to enter a competition soon. Thank all in advance

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Glasgow
    Posts
    766

    Default

    firewire should never drop frames. What's your pc spec? What app are you using to transfer the video?

    Have you defragged?
    AMD Athlon 1700 (@2200mhz from 1466 sod the noise!) - 768mb pc3200 - 200GB Maxtor - Pioneer 106 - GF4 Ti4200 - twinhan/visionplus pci dvb-t - random pci analogue tv tuner - A7v600-x (to replace the a7n8x-d that died...) - random 17\" CRT
    Sony STR-DE425 & Eltax c205s;
    xBox w/20GB HDD- executer 2.3b;
    xBox - standard;
    Konica/Minolta dimage z10 w/2x512mb SD;
    iRiver h340;
    A silly amount of Cat-5 and usb cables

  3. #3

    Default

    my pc is currently running on celeron d 2.4ghz and im right now defragmenting my c: , im using adobe premiere to capture my video. Will post back when my drive finish defragmenting.

  4. #4

    Default

    I have defragged, but it still drops frame in premiere pro . What is the problem?

  5. #5

    Default

    i just realised tt it will drop frame with ulead mediastudio, premiere pro but not the encoder that comes with xp, is there any problem with my com?

  6. #6

    Default

    it's cursed
    i eat hobbits!!!!!!

  7. #7
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Glasgow
    Posts
    766

    Default

    try DVio.
    AMD Athlon 1700 (@2200mhz from 1466 sod the noise!) - 768mb pc3200 - 200GB Maxtor - Pioneer 106 - GF4 Ti4200 - twinhan/visionplus pci dvb-t - random pci analogue tv tuner - A7v600-x (to replace the a7n8x-d that died...) - random 17\" CRT
    Sony STR-DE425 & Eltax c205s;
    xBox w/20GB HDD- executer 2.3b;
    xBox - standard;
    Konica/Minolta dimage z10 w/2x512mb SD;
    iRiver h340;
    A silly amount of Cat-5 and usb cables

  8. #8

    Default

    I have tryed windv and dvio but it still drops frames, i can see that they drop frames after 7 to 8 second of no dropping framse and the rate of it is horrific, almost every frame were dropped? What could be the problem, could it be my processor, as it is a celeron D processor instead of a pentium 1.

  9. #9

    Default Dropped Frames

    Are you using just one hard drive ? Better with 2 one for your operating system and programmes and a video drive. Have you any anti virus software running in the background ? Press control alt delete just once and see whats running in the background. Have you got few editing programmes on your PC because Prem never sat too well with Eduis. On the Matrox RT2000 with prem there was one CD ripping programme that completey buggered the job up , but we have come along way since then thank god.

Similar Threads

  1. Video Dropping frames and freezing in premier 6.5 ...
    By sharry20 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 11-25-2005, 09:48 PM
  2. it's dropping my frames...help
    By kertner in forum Pinnacle Studio, Edition including Avid Xpress and Liquid
    Replies: 1
    Last Post: 05-17-2005, 04:05 PM
  3. Dropping frames, tried all obvious stuff PL Help
    By cjmathews in forum General video editing software help and advice
    Replies: 1
    Last Post: 12-17-2004, 06:02 PM
  4. should i be dropping frames?
    By burngoff_snarlynuts in forum Hardware Problems
    Replies: 11
    Last Post: 02-03-2004, 08:14 AM
  5. dropping frames, need help!
    By burngoff_snarlynuts in forum Hardware Problems
    Replies: 0
    Last Post: 01-28-2004, 12:35 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •