Results 1 to 8 of 8

Thread: Problem with envelopes

  1. #1

    Unhappy Problem with envelopes

    i have sony vegas pro 11.
    i have this problem:
    i edit the envelope , for example i animate the saturation of an event
    i save and i close the project.

    when i re-open the project
    the envelope animation is not the same, usually is more stretched
    and also with differents values on the keyframes.


    what can i do ?


    thanks

  2. #2

    Default

    Have you set the project properties to match the source matterial.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    10,842
    Blog Entries
    1

    Default

    This may well be a bug. Take a look on the official Vegas forum at SCS and you'll see similar reports.
    Tim

  4. #4

    Default

    yes ... in the project properties i click "match media settings" with the video i'm working with

  5. #5

    Default

    there is no other hypotesis
    ?

  6. #6
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    East Kilbride, Scotland
    Posts
    1,002

    Default

    I would agree with Tim. Having bought the first version of 11, I noted that it was very buggy in respect of retaining the correct keyframe information over a number of plugins.

    The obvious thing to check first is that you have the latest version of the software (Build 510 for the 32 bit version and build 511 for the 64 bit version). If not, then download the latest version. To be fair to Sony they have addressed a good number of these issues in these releases. Otherwise I think you have to report the problem to Sony as a bug.


    Good luck in resolving the problem.
    COMPAQ something or other with 500Gb Boot Disk, 1Tb external Firewire Disk, 4Gb Memory and a super duper sound card, 19" TFT Monitor etc etc etc
    Sony TRV33e : Sony TRV310e : Canon XM2
    Sony Vegas Studio editions to v11

    Remember, there is always more to learn than there is to teach.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    10,842
    Blog Entries
    1

    Default

    Quote Originally Posted by purejammy View Post

    The obvious thing to check first is that you have the latest version of the software (Build 510 for the 32 bit version and build 511 for the 64 bit version). If not, then download the latest version.
    Just to add to the confusion, many have reported that whilst 511 fixed many issues, it's actually more buggy than 425 which many (a friend of mine included) have gone back to. On the other hand, I've managed a coupel of projects with 511 without more than a blip.
    Tim

  8. #8

    Default

    it is a bug , a known one and repeatable, a fix will be along to fix it, soooon......

Similar Threads

  1. Auto Ripple and audio envelopes
    By castman in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 10
    Last Post: 03-23-2010, 07:01 PM
  2. Velocity Envelopes - tips required
    By TimStannard in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 8
    Last Post: 01-08-2010, 09:21 AM
  3. Help! Velocity Envelopes Do Not Render
    By Crown Clown in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 7
    Last Post: 08-31-2008, 01:16 PM
  4. velocity envelopes audio included
    By skate_rds in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 5
    Last Post: 03-15-2008, 08:57 PM
  5. Velocity envelopes...
    By Marcus Schmuck in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 16
    Last Post: 10-10-2007, 11:15 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •