Results 1 to 4 of 4

Thread: problem with video

  1. #1

    Default problem with video

    I recently downloaded a song video from the net (.avi) format 640x480 res and length 3:00 mins but it starts and works fine till the first 10 secs then the video freezes but the audio still goes on till the end ....
    what might be the prob ?? how can i correct it ??? i tried converting the vid to mpeg but still it doesnt work .. can anyone plzz help me on this ...?????

  2. #2
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Manchester, UK
    Posts
    1,893

    Default

    What codec does it use (DivX? Xvid?)... it's possible that the file could be corrupt maybe.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Glasgow
    Posts
    766

    Default

    definitely sounds like a corrupt file.
    AMD Athlon 1700 (@2200mhz from 1466 sod the noise!) - 768mb pc3200 - 200GB Maxtor - Pioneer 106 - GF4 Ti4200 - twinhan/visionplus pci dvb-t - random pci analogue tv tuner - A7v600-x (to replace the a7n8x-d that died...) - random 17\" CRT
    Sony STR-DE425 & Eltax c205s;
    xBox w/20GB HDD- executer 2.3b;
    xBox - standard;
    Konica/Minolta dimage z10 w/2x512mb SD;
    iRiver h340;
    A silly amount of Cat-5 and usb cables

  4. #4
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    1,612

    Default

    The cause of the file being corrupted is probably the use of a download manager (such as Getzilla or DAP), that split files in several segments and transfer them alternatively, then join the parts... usually happens right, but it's common for download managers to fail in that final operation. Try transferring the file again, without the help of additional software.

Similar Threads

  1. Problem with video
    By Yamigata in forum General video editing software help and advice
    Replies: 1
    Last Post: 07-19-2006, 07:57 PM
  2. Video Problem
    By Hale in forum General video editing software help and advice
    Replies: 2
    Last Post: 01-14-2006, 10:27 AM
  3. Quality problem capturing / burning video with Video Studeo
    By sanman in forum General video editing software help and advice
    Replies: 4
    Last Post: 01-04-2005, 09:36 AM
  4. Video capturing problem
    By viqi11 in forum General video editing software help and advice
    Replies: 7
    Last Post: 07-02-2004, 10:57 PM
  5. Possible S-Video problem
    By mctrebor28 in forum Hardware Problems
    Replies: 0
    Last Post: 06-30-2004, 02:24 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •