Results 1 to 6 of 6

Thread: External HD connection loss

  1. #1

    Default External HD connection loss

    Hi all,

    I have had this problem with both Avid XpressDV and Adobe Premier so think it is Hardwae or driver related rather than Editing software.

    Basically, I am editing on a laptop with 1 built in firewire port (Texas Instruments Chipset) and have connected the camera to this port. I have a Lacie HardDisk and have used a Firewire PCI Cardbus (NEC Chipset) to connect this to the laptop.

    When capturing all is fine but when I want to play back the footage the connection to the HardDrive gets lost and Premier freezes. In windows explorer the LACIE drive disappeares and even if I unplug and re-connect it, it will not show up untill I re-boot the system.

    If I connect the HardDisk to the laptop built in port it works fine.

    An suggestions?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Glasgow
    Posts
    766

    Default

    Sounds like the drive's losing power. Is it powered by the firewire socket? Can you power it externally?
    AMD Athlon 1700 (@2200mhz from 1466 sod the noise!) - 768mb pc3200 - 200GB Maxtor - Pioneer 106 - GF4 Ti4200 - twinhan/visionplus pci dvb-t - random pci analogue tv tuner - A7v600-x (to replace the a7n8x-d that died...) - random 17\" CRT
    Sony STR-DE425 & Eltax c205s;
    xBox w/20GB HDD- executer 2.3b;
    xBox - standard;
    Konica/Minolta dimage z10 w/2x512mb SD;
    iRiver h340;
    A silly amount of Cat-5 and usb cables

  3. #3

    Default

    make sure the harddrive is already on and running when you start the software..

    make sure the connections arnt dusty, or dont have anything in them...



    Those are just some ideas, i dont really know...

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Glasgow
    Posts
    766

    Default

    DO NOT TAKE PC ADVICE OFF OF THIS MAN! :twisted:
    AMD Athlon 1700 (@2200mhz from 1466 sod the noise!) - 768mb pc3200 - 200GB Maxtor - Pioneer 106 - GF4 Ti4200 - twinhan/visionplus pci dvb-t - random pci analogue tv tuner - A7v600-x (to replace the a7n8x-d that died...) - random 17\" CRT
    Sony STR-DE425 & Eltax c205s;
    xBox w/20GB HDD- executer 2.3b;
    xBox - standard;
    Konica/Minolta dimage z10 w/2x512mb SD;
    iRiver h340;
    A silly amount of Cat-5 and usb cables

  5. #5

    Default

    thanks, lipring

  6. #6

    Default

    The drive is powered externally and does not loose power. It works fine when using the laptops own firewire port but when connected to the PCMCIA firewire card it loses connection. Has anyone heard any compatability issues reguarding NEC chipset cards and Texas Instruments Chipset cards???

Similar Threads

  1. Loss of quality
    By s_self in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 01-29-2007, 07:59 PM
  2. What is a D-Sub connection?
    By Skodster in forum Hardware Problems
    Replies: 3
    Last Post: 03-27-2006, 12:35 PM
  3. Mic connection question
    By snorts in forum Sound Recording and Audio Editing
    Replies: 3
    Last Post: 02-09-2006, 06:17 PM
  4. Problem with DVC 150 and dsl connection
    By Mr.wick in forum Pinnacle Studio, Edition including Avid Xpress and Liquid
    Replies: 0
    Last Post: 03-06-2005, 03:51 AM
  5. VCD Quality Loss
    By valtea in forum General video editing software help and advice
    Replies: 0
    Last Post: 03-05-2005, 04:34 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •