Results 1 to 6 of 6

Thread: Overscan - not displaying titles correctly

  1. #1
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    east yorks england
    Posts
    16

    Default Overscan - not displaying titles correctly

    i spent ages creating and aligning titles on my home movie only to find that 2 tvs in my house cut off the picture roughly co-inciding with the outermost of the two white rectangles in the title creation screen in premire pro
    instead of reducing overscan on my tvs (remote lost on one!!) i would like to try to reduce the size of the picture i output from prem pro
    is this possible?
    what is the easiest way to do this?
    cheers
    one day we will all be dead

  2. #2
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Bracknell, Berkshire, UK
    Posts
    5,191

    Default Re: Overscan - not displaying titles correctly

    Quote Originally Posted by aljaxon
    I spent ages creating and aligning titles on my home movie only to find that 2 tvs in my house cut off the picture roughly co-inciding with the outermost of the two white rectangles in the title creation screen in premire pro
    Those lines are there specifically as a guide to this problem. That's what they're there for.
    instead of reducing overscan on my tvs (remote lost on one!!) I would like to try to reduce the size of the picture I output from prem pro
    is this possible?
    what is the easiest way to do this?
    cheers
    Why not cure the problem rather than a symptom and 'correct' the titles you've produced?
    Or, as a second favourite, why not reduce the clip size (using PIP techniques) when the titles are on the timeline?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    east yorks england
    Posts
    16

    Default

    cheers for reply fellow alan
    there are about 50 titles so an easier option would be preferred
    PIP?
    here comes another google/ help search
    cheers
    al
    one day we will all be dead

  4. #4
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Bracknell, Berkshire, UK
    Posts
    5,191

    Default

    Quote Originally Posted by aljaxon
    PIP?
    picture-in-picture - usually done by shrinking (scaliing?) the image when on the timeline and repositioning.
    I don't do this very often. Do it from the movement controls.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    115

    Default

    what did you think the retangles were for?

    crop marks!

  6. #6

    Default

    i guess the fastest way to do that is export your file then scale down everything.

Similar Threads

  1. Video doesn't preview correctly in Vegas
    By oriyanh in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 4
    Last Post: 11-12-2006, 05:08 PM
  2. Overscan cropping - PAL DVD using Nero Express
    By parkinpants in forum Blu Ray, DVD, SVCD and VCD authoring
    Replies: 15
    Last Post: 11-29-2005, 09:27 PM
  3. MPEG-2 does not encode correctly
    By jacpre in forum General video editing software help and advice
    Replies: 2
    Last Post: 07-22-2005, 02:18 AM
  4. Premiere 6.5 not displaying pics
    By d4thun in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 10
    Last Post: 06-01-2005, 11:24 PM
  5. Captured MPG Files, not playing correctly
    By boab2791 in forum General video editing software help and advice
    Replies: 3
    Last Post: 09-09-2004, 05:22 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •