Results 1 to 5 of 5

Thread: Audio problems in vegas pro 10?

  1. #1

    Default Audio problems in vegas pro 10?

    Hi there,
    This is probably a dumb question, but I noticed when I render video in vegas pro 10, if I play anything with audio in a different program, the audio in the finished rendered video is gone. Is this a problem with vegas somehow, and can I fix it?
    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    10,849
    Blog Entries
    1

    Default

    Need more information.
    You haven't hinted at how you've rendered - what format, template etc????
    Are you sure you've got the "render audio" format ticked? Some templates (eg "DVD Architect Video Stream" do not have it ticked.
    Tim

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by TimStannard View Post
    Need more information.
    You haven't hinted at how you've rendered - what format, template etc????
    Are you sure you've got the "render audio" format ticked? Some templates (eg "DVD Architect Video Stream" do not have it ticked.
    I rendered it in wmv with a variable bitrate for the audio. I used the "3mbps" and the "6mbps" templates and had the same problem with both...the audio renders fine, though, as long as I don't play a music file, watch a video, or the like in another program while it renders.

  4. #4

    Default

    Could it be that, when you play music/sound in another program.... that program takes control of your sound card/drivers... hence, only one audio device can run at any one time.

    Just a thought...

  5. #5
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Surrey, UK
    Posts
    10,849
    Blog Entries
    1

    Default

    Quote Originally Posted by Mannering Media View Post
    Just a thought...
    And a very good thought too. This, or somethng similar seems highly likely.
    Renderings is just about the most intensive task you are likely to ask of a PC. Doing other thinsg - especially playing multimedia - at the same time is asking for trouble.
    Tim

Similar Threads

  1. Vegas - audio synch problems
    By unclespats in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 6
    Last Post: 02-08-2011, 08:57 PM
  2. vegas 8 audio problems
    By KingsMen in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 3
    Last Post: 05-31-2009, 07:10 PM
  3. Vegas Platinum/Cubase Video-Audio Speed Problems
    By craigalan in forum General video editing software help and advice
    Replies: 0
    Last Post: 07-30-2008, 10:34 PM
  4. audio problems in sony vegas 6.0
    By janner66 in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 11
    Last Post: 03-09-2007, 03:20 PM
  5. record audio onto a vegas 6 track from an audio program?
    By K-Dog in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 0
    Last Post: 02-24-2006, 01:03 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •