Results 1 to 4 of 4

Thread: My filmstrip won't stay in widescreen! argh!

  1. #1

    Default My filmstrip won't stay in widescreen! argh!

    yeah, it's been quite awhile since I've posted here...I've been busy with school and countless video projects.

    I've got a bit of a problem. I'm using Premiere 7.0, and I'm making a Star Wars imitation with glowy lightsabers rotoscoped in Photoshop. Not a problem there, right? Export as a filmstrip, open it up in Photoshop, and draw in the lightsaber blades.

    Wrong.

    See, I'm using the widescreen feature on my Canon Elura 65 (and it's true widescreen! on a $400 camera! ). When I export my 16:9 video as a filmstrip and open it up, it's all squished into the 4:3 format.

    I guess I could just film everything again in 4:3; we didn't film very much, it wouldn't be hard to film again. But I'd really rather find a solution to this problem. Is there any way to export the filmstrip as 16:9 without the video being squished down into 4:3?

    Thanks
    AMD Sempron 2600+ (Socket 754; 1.6GHz)
    Chaintech VNF3-250
    768MB Crucial PC2100 (I know, I really need PC3200 :()
    ATI Radeon 9200

  2. #2

    Default

    That's normal. When you import back into Premiere, simply right click and use the interpret fiootage function to get it back to the correct aspect ratio.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Bracknell, Berkshire, UK
    Posts
    5,191

    Default

    or....

    just change the pixel aspect ratio in Photoshop like I do You'll need Photoshop CS though.

  4. #4

    Default

    Thanks, Marc and Alan! I don't have CS; just buying Premiere was enough to drain all my money for months (and then some...)
    AMD Sempron 2600+ (Socket 754; 1.6GHz)
    Chaintech VNF3-250
    768MB Crucial PC2100 (I know, I really need PC3200 :()
    ATI Radeon 9200

Similar Threads

  1. help - cant stay logged in!
    By komatoast in forum Forum Announcements and News
    Replies: 7
    Last Post: 09-12-2006, 07:52 AM
  2. How to convert to filmstrip
    By Mecha_Ward in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 3
    Last Post: 09-18-2005, 05:29 PM
  3. output Filmstrip?????? (premiere style)
    By solow in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 0
    Last Post: 07-13-2005, 05:31 PM
  4. How do I make a filmstrip with Vegas 5?
    By GrandMasterKaja in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 1
    Last Post: 06-16-2005, 12:29 PM
  5. filmstrip plugin for premiere pro
    By jumalian in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 12-21-2004, 09:44 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •