Results 1 to 4 of 4

Thread: My filmstrip won't stay in widescreen! argh!

  1. #1

    Default My filmstrip won't stay in widescreen! argh!

    yeah, it's been quite awhile since I've posted here...I've been busy with school and countless video projects.

    I've got a bit of a problem. I'm using Premiere 7.0, and I'm making a Star Wars imitation with glowy lightsabers rotoscoped in Photoshop. Not a problem there, right? Export as a filmstrip, open it up in Photoshop, and draw in the lightsaber blades.

    Wrong.

    See, I'm using the widescreen feature on my Canon Elura 65 (and it's true widescreen! on a $400 camera! ). When I export my 16:9 video as a filmstrip and open it up, it's all squished into the 4:3 format.

    I guess I could just film everything again in 4:3; we didn't film very much, it wouldn't be hard to film again. But I'd really rather find a solution to this problem. Is there any way to export the filmstrip as 16:9 without the video being squished down into 4:3?

    Thanks
    AMD Sempron 2600+ (Socket 754; 1.6GHz)
    Chaintech VNF3-250
    768MB Crucial PC2100 (I know, I really need PC3200 :()
    ATI Radeon 9200

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,514
    Blog Entries
    24

    Default

    That's normal. When you import back into Premiere, simply right click and use the interpret fiootage function to get it back to the correct aspect ratio.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Bracknell, Berkshire, UK
    Posts
    5,191

    Default

    or....

    just change the pixel aspect ratio in Photoshop like I do You'll need Photoshop CS though.

  4. #4

    Default

    Thanks, Marc and Alan! I don't have CS; just buying Premiere was enough to drain all my money for months (and then some...)
    AMD Sempron 2600+ (Socket 754; 1.6GHz)
    Chaintech VNF3-250
    768MB Crucial PC2100 (I know, I really need PC3200 :()
    ATI Radeon 9200

Similar Threads

  1. help - cant stay logged in!
    By komatoast in forum Forum Announcements and News
    Replies: 7
    Last Post: 09-12-2006, 07:52 AM
  2. How to convert to filmstrip
    By Mecha_Ward in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 3
    Last Post: 09-18-2005, 05:29 PM
  3. output Filmstrip?????? (premiere style)
    By solow in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 0
    Last Post: 07-13-2005, 05:31 PM
  4. How do I make a filmstrip with Vegas 5?
    By GrandMasterKaja in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 1
    Last Post: 06-16-2005, 12:29 PM
  5. filmstrip plugin for premiere pro
    By jumalian in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 12-21-2004, 08:44 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •