Results 1 to 2 of 2

Thread: Rode VideoMic Help....

  1. #1

    Default Rode VideoMic Help....

    Hi, I've just purchased used rode videomic from ebay; its come with instructions;on several sites I saw it was possible to select 0,-10db;-20db inside the batt compartment. Nowhere in the instruction does it show this and I've gone thru with a magnifying glass and still can't see anything. Any help would be appreciated. Thanks

  2. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Surrey, UK
    Blog Entries


    Open up the battery compartment and remove the battery.
    Hold the mic so that the hot shoe mount is towards you, the mic pinting left. Tilt (roll) the mic away from you.
    In the "roof" of the battery bay, at the right hand side is (on mine) a diagram showing the different settings and beneath the diagram, recessed into the "roof" are the two DIP switches that you use to set the gain.

Similar Threads

  1. rode mic echo problem URGENT!
    By samiam2310 in forum Sound Recording and Audio Editing
    Replies: 5
    Last Post: 02-08-2010, 02:33 PM
  2. Sound issues with Canon Legria & RODE mic
    By AlanDundee in forum Sound Recording and Audio Editing
    Replies: 6
    Last Post: 02-05-2010, 01:15 PM
  3. Rode VideoMic on JVC GR-DF420
    By TimStannard in forum Technology advice and tips
    Replies: 5
    Last Post: 02-13-2008, 08:21 PM
  4. Rode mic - user opinion.
    By Mark W in forum Sound Recording and Audio Editing
    Replies: 3
    Last Post: 09-02-2006, 10:50 AM
  5. thinking of buying rode videomic
    By jonnyc747 in forum Ebay and other classified ads: gear, cameras and video editing stuff
    Replies: 2
    Last Post: 08-15-2006, 10:54 PM


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts