Results 1 to 5 of 5

Thread: Editing in lower res for lower end hardware?

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Nr Dartford, Kent
    Posts
    23

    Default Editing in lower res for lower end hardware?

    Hi guys

    I just got done shooting 6hrs of footage of an event with the XH-A1. It was the first time I'd ever shot in HD and I'm finding that my laptop can't handle it. In premiere it's pausing and skipping, etc.

    I have captured the video from the XH-A1 with HDSplit. The resulting files are .M2T Is there a way to somehow convert the clips I need into a lower res for editing, but then when I come to encode the result, it uses the full HD files?

  2. #2

    Default

    This page gives a suggestion for an online/offline workflow:
    "About online editing and offline editing"
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
    After Effects Help and Support
    Premiere Pro Help and Support
    ---------------------------------------------------------------------------------------

  3. #3
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,526
    Blog Entries
    24

    Default

    This is the workflow I've used in the past, but it's not a great solution. It's such a shame that you can link clips rather than replace them: it means you have to make sure you're 100% happy with the sequence before comitting to replacing. It would have been great if you could link HD to SD clips and select "export using linked clips".

  4. #4

    Default

    There are some NLEs where you can create proxy files and work one them but when you render the project it uses the origional HD files. I know Edius does this with a couple of clips. AND Sony Vegas will do it but I'm not sure if it's as easy. I've never used Adobe so I don't know how you do it with that.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Nr Dartford, Kent
    Posts
    23

    Default

    Thanks everyone. It's a bit of a PITA. I'm going to have a go. If not, I'll have to pimp my PC

Similar Threads

  1. Where to get lower thirds?
    By Chapman Photography in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 22
    Last Post: 12-03-2012, 01:46 PM
  2. How to make Lower Third(banner)
    By KISHOREDA in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 12
    Last Post: 02-24-2010, 09:11 PM
  3. HD to lower res workflow
    By indigokid in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 2
    Last Post: 05-29-2009, 08:46 AM
  4. Lower Thirds?
    By Moen.Jr in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 1
    Last Post: 12-27-2005, 02:56 PM
  5. how do you lower the volume of 1 track but not another?
    By Sp0rk-eh in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 07-22-2005, 12:03 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •