Results 1 to 3 of 3

Thread: Sony Vegas Import/Render Settings Issue - Video Glitch - Help?

  1. Default Sony Vegas Import/Render Settings Issue - Video Glitch - Help?

    Hi,

    I've imported some footage from a film I'm working on into Sony Vegas 7. The footage was shot on a DVX100b in 24p widescreen squeeze mode with a RedRock M2 lens adapter. The footage, when played back on the camera's viewfinder or on a television, is fine. When rendered out of Vegas and viewed on the computer digital lines appear onscreen, usually when there's a lot of movement. I've ruled out any issues with the tape/footage itself. The problem comes after rendering out of Vegas. Can someone please recommend the settings to render out of Vegas or advise if they've had similar problems? The specs I'm rendering out to are below:

    .avi
    NTSC DV Widescreen 24p (2-3-3-2 pulldown)
    Audio: 48,000 Hz, 16 Bit, Stereo, PCM Uncompressed.
    Video: 23.976 fps inserting 2-3-3-2 pulldown, 720x480, Progressive.
    Pixel Aspect Ratio: 1.212. OpenDML compatible.
    Widescreen NTSC DV video files compatible with Sony Video Capture.

    Project settings are:
    NTSC DV 24p Widescreen (720x480, 23.976 fps)
    720x480
    Field order: None (progressive scan)
    Pixel Aspect Ratio: 1.2121 (NTSC DV Widescreen)
    Frame Rate: 23.976 (IVTC Film)
    Motion Blur Type: Gaussian
    Deinterlace Method: None



    Is this something to do with the field order or the deinterlace method? If someone can please let me know what the ideal project and rendering settings should be for a project of this type, I would greatly appreciate it.

    Thank you!

    *Edit* One other possible factor - using the RedRock lens adapter we don't have the image flipper so I'm flipping the footage in Vegas. I've heard that this could possibly mess with the field order, etc.

  2. #2

    Default

    You mentioned the field order but this is only an issue if you shoot in interlaced mode. Your settings say you shot progressive. If thats the case field order is set correctly. If this is not the case then set the field order to upper field first.

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by FightingOwlFilms View Post
    . . rendering settings should be for a project of this type . . .
    Just exactly what Render settings are you using? Kinda important to know - yeah?

Similar Threads

  1. Sony vegas 8.0c import issue
    By Crosshatch in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 0
    Last Post: 03-30-2010, 03:39 PM
  2. Sony Vegas render issue
    By sigrid in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 2
    Last Post: 03-30-2010, 11:42 AM
  3. Render Issue - Vegas Pro 9
    By sparkysan in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 8
    Last Post: 12-10-2009, 11:19 PM
  4. Sony Vegas Pro 9 Render Settings For Fast Loading Web Stream?
    By Wickwire in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 0
    Last Post: 09-26-2009, 05:30 AM
  5. Render Settings For Vegas & Architect
    By phil79 in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 3
    Last Post: 10-24-2007, 08:14 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •