Results 1 to 5 of 5

Thread: Flicker on monitor

  1. #1
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Edinburgh
    Posts
    134

    Default Flicker on monitor

    Hi

    Just started using liquid edition 6 pro and i get flicker on my monitor when watching back any clips. I have got an ati radon card which was recommended by pinnacle and i have also downloaded the patch that is avaliable from the pinnacle site.

    Does anyone know of this problem or any way round it?

    Thanks

    Nick
    Full Specs: 3.2 Pentium 4 Processor, 1Gb RAM 80Gb Root Drive, 120Gb Video Drive + another 160Gb external, Adobe Premiere Pro, Pinnacle liquid edition pro, ati radion 256mb

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Glasgow
    Posts
    766

    Default

    flicker? Like what? Like a refresh rate thing? Like combing artifacts? Does it only happen with your videos? What about vids you download? What about playing back DVDs etc?
    AMD Athlon 1700 (@2200mhz from 1466 sod the noise!) - 768mb pc3200 - 200GB Maxtor - Pioneer 106 - GF4 Ti4200 - twinhan/visionplus pci dvb-t - random pci analogue tv tuner - A7v600-x (to replace the a7n8x-d that died...) - random 17\" CRT
    Sony STR-DE425 & Eltax c205s;
    xBox w/20GB HDD- executer 2.3b;
    xBox - standard;
    Konica/Minolta dimage z10 w/2x512mb SD;
    iRiver h340;
    A silly amount of Cat-5 and usb cables

  3. #3
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Edinburgh
    Posts
    134

    Default

    It was just playing back in general through the pro "bob" but i managed to solve it! (Too many usb devices!)

    I have the ati radeon card and was wondering what the best settings were for the best performance with pinnacle. any ideas?

    Thanks

    Nick
    Full Specs: 3.2 Pentium 4 Processor, 1Gb RAM 80Gb Root Drive, 120Gb Video Drive + another 160Gb external, Adobe Premiere Pro, Pinnacle liquid edition pro, ati radion 256mb

  4. #4

    Default same problem

    i am also getting this flickering problem. its all fine on VGA monitors (i've got dual VGA monitors), however on video monitor (though the USB box, comes with Liquid PRO) the video flickers. There is no other USB devices.

    you think it could be some internal power related issue?

    should i pump up the video RAM?

    should i increase System RAM?
    Full Specs: 1.7 Xeon DUAL Processor, 512Mb RAM 40Gb Root Drive SCSI, 160Gb Video Drive, Adobe Premiere Pro, Pinnacle liquid edition pro 6.0, nVidia 5200 AGP 61.77 with DirectX 9.0c

  5. #5
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Edinburgh
    Posts
    134

    Default

    HI,

    The cause is devices such as hard drives or any other high transfer devices being plugged into your other usbs. If you have a external drive run it off firewire or don't use it at the same time you are editing. The best thing to do is to take out all the things you aren't using.

    Nick
    Full Specs: 3.2 Pentium 4 Processor, 1Gb RAM 80Gb Root Drive, 120Gb Video Drive + another 160Gb external, Adobe Premiere Pro, Pinnacle liquid edition pro, ati radion 256mb

Similar Threads

  1. Flicker problem after import Flash/swf file
    By Defcon in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 2
    Last Post: 07-24-2006, 07:14 AM
  2. PAL to NTSC interlace flicker issue
    By irishmark in forum General video editing software help and advice
    Replies: 7
    Last Post: 06-22-2006, 11:39 AM
  3. film flicker
    By zeroxsk8 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 02-01-2006, 09:31 PM
  4. PowerDirector will only capture flicker/snow
    By Tejs in forum General video editing software help and advice
    Replies: 0
    Last Post: 08-04-2005, 10:58 PM
  5. Slow Motion Flicker
    By Mountain Goat in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 01-07-2005, 06:20 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •