Results 1 to 2 of 2

Thread: Fade in problem whilst compositing

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Haywards Heath, West Sussex, UK
    Posts
    870

    Default Fade in problem whilst compositing

    I just cant seem to hack how to do this properly. If you look at this brief clip it shows my problem. I am using premier elements 7. The rocks are on the layer above the background image. If I apply a fade to both clips starting and ending at the same time I get the result shown.

    I have tried messing around with delaying one then the other, but I only seem to make it worse. I want them both to fade up and for the rocks to look as if they belong in the picture.

    The fade on both tracks is operating on opacity.

    [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Ex_wh__wVj0]YouTube - Fade problem demo[/ame]

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Haywards Heath, West Sussex, UK
    Posts
    870

    Default Sorted

    Thanks to a tip from another place I have now been shown how to crack this little problem. The issue is caused by applying a fade to both tracks. As one track is above another, it tries to apply a fade to the track below as well as its self.

    Solution is to place some black video above both tracks and either fade that up or down as needed. It then sorts out all the subtracks. Simples

Similar Threads

  1. I have green fade problem. grrh
    By Relevent Muzik in forum General video editing software help and advice
    Replies: 2
    Last Post: 11-09-2009, 06:52 PM
  2. fade in/fade out on media import - changing default
    By Stormy in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 04-19-2009, 05:21 AM
  3. Compositing Problem involving animating still images
    By RiW in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 2
    Last Post: 08-07-2006, 05:58 PM
  4. Fade in problem
    By LJR in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 3
    Last Post: 08-01-2005, 09:16 AM
  5. Vegas 4 - compositing synch problem
    By postman in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 0
    Last Post: 06-16-2005, 04:07 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •