Results 1 to 2 of 2

Thread: Stop-motion animation in vegas

  1. Default Stop-motion animation in vegas


    I want to create animations in vegas (because I havnt got any other software to do so) and I've changed my image preferences to a make any image I put in a 10th of a second long so its near the animation speed of 12 frames per second BUT I get a jumpy playback.

    I've rendered it and it works fine and looks great but its the preview thats odd.

    Please help.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Surrey, UK
    Blog Entries


    Lower the quality of the preview.
    My guess is the stills are all pretty large and Vegas is having a job resizing 12 every second. With the rendered output it's not having to do that in real time.
    If you want to check timimng in preview and lowering the quality is not enough (or you need high quality) do a selective pre-render or a RAM preview for the bit you want to check.

Similar Threads

  1. stop motion animation help
    By djrobs in forum Cinematography
    Replies: 3
    Last Post: 11-15-2009, 10:35 AM
  2. Stop motion bailed out computer animation?
    By johnmartyn in forum Forum Announcements and News
    Replies: 0
    Last Post: 09-24-2009, 12:50 PM
  3. iKITMovie : Stop Motion Animation Software
    By johnmartyn in forum Forum Announcements and News
    Replies: 0
    Last Post: 06-19-2009, 10:36 AM
  4. Which Stop Motion Animation software
    By alinaqvi in forum General video editing software help and advice
    Replies: 3
    Last Post: 02-07-2009, 09:28 PM
  5. Stop Motion Animation using a HDD/memory stick Camcorder
    By alinaqvi in forum The Perfect Video Editing PC
    Replies: 1
    Last Post: 11-21-2008, 02:47 PM


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts