Results 1 to 4 of 4

Thread: chromakeying with media studio ?

  1. #1

    Default chromakeying with media studio ?

    i am new to keying and with ulead media studio i was able to get a good key but everything i did had a white boarder, what am i doing wrong?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    East Kilbride, Scotland
    Posts
    1,002

    Default

    Can you provide a bit more detail.

    How are you applying your chroma key, and what settings are being used. At what point does the white border come into it. What are your project settings.


    Thanks
    COMPAQ something or other with 500Gb Boot Disk, 1Tb external Firewire Disk, 4Gb Memory and a super duper sound card, 19" TFT Monitor etc etc etc
    Sony TRV33e : Sony TRV310e : Canon XM2
    Sony Vegas Studio editions to v11

    Remember, there is always more to learn than there is to teach.

  3. #3

    Default

    first i tape a video of myself with a solid white backround then i capture it a MPEG 2. Then i put it into the timeline and turn the contrast up all the way so i am black and the backround it white, then i open the origonal file again and chromakey the black so it puts me back in (i have the to videos placed ontop of eachother one with high contrast and one that is normal) and now i have a video with a solide white backround and myself in normal contrast. Then i just render that and place it on the second layer and put the video i want in the backround on line 1. that is when i see myself ontop of the video, but i have a whit boarder... it looks cool but i dont want to have it in every video i make...

  4. #4
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    East Kilbride, Scotland
    Posts
    1,002

    Default

    Try increasing the similiarity value (for each keyframe) in the overlay options dialogue to about 50%.

    Good luck

    COMPAQ something or other with 500Gb Boot Disk, 1Tb external Firewire Disk, 4Gb Memory and a super duper sound card, 19" TFT Monitor etc etc etc
    Sony TRV33e : Sony TRV310e : Canon XM2
    Sony Vegas Studio editions to v11

    Remember, there is always more to learn than there is to teach.

Similar Threads

  1. media studio pro 7 big problem
    By BROWNERS in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 12
    Last Post: 09-06-2005, 05:25 PM
  2. media studio pro
    By BROWNERS in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 8
    Last Post: 03-09-2005, 09:57 PM
  3. Chromakeying
    By Mike Thorpe in forum Forum Announcements and News
    Replies: 0
    Last Post: 10-28-2004, 02:48 PM
  4. is ulead media studio
    By PMAC in forum General video editing software help and advice
    Replies: 1
    Last Post: 04-14-2004, 05:48 AM
  5. Cant load Media Studio Pro 6.5
    By UKVideoGuy in forum General video editing software help and advice
    Replies: 7
    Last Post: 04-05-2004, 09:29 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •