Results 1 to 2 of 2

Thread: Problems with Camtasia Studio 3 and Premiere Elements 7

  1. #1

    Default Problems with Camtasia Studio 3 and Premiere Elements 7

    Hi there.

    I've been capturing video footage of freeware PC games with Camtasia Studio 3, but when I open and run them in Premiere Elements 7 the footage quality is awful. It seems to mix up parts of the captured footage and is incredibly jerky.

    So I tried experimenting with different codecs. I found that the best way to capture the footage, and at the best quality is to use the "uncompressed AVI" format - but the file sizes these produce are absolutely huge - a minutes worth of footage takes up nearly 1GB and this is not ideal at all.

    Can anyone recommend any codecs that capture footage at a high frame rate (30-50 frames per second) AND that are compatible with Premiere Elements 7.

    I did find a workaround but its not ideal - to open the captured footage in Windows Movie Maker and save as an wmv file. I tried DVD quality footage but there is a definite difference in the quality of the footage, even though it runs at a good frame rate.

    If anyone can help that would be greatly appreciated I have 4GB RAM, 500GB harddrive space and am running in Vista.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    ENGLAND!
    Posts
    774

    Default

    when doing screen captures i use a h.265. it works very well and produces a decent quality.
    Last edited by smifis; 08-09-2009 at 12:13 AM.

Similar Threads

  1. playback problems on Premiere Elements 7
    By Jordan33 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 7
    Last Post: 03-27-2009, 10:36 PM
  2. Adobe Premiere Elements problems
    By Kasey Gray in forum General video editing software help and advice
    Replies: 3
    Last Post: 02-26-2009, 05:58 PM
  3. Premiere Elements problems
    By andy parr in forum General video editing software help and advice
    Replies: 0
    Last Post: 03-08-2007, 08:40 PM
  4. Premiere Elements with Windows XP SP2 - problems ??
    By MikeyC in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 06-30-2005, 07:18 AM
  5. Still Trying to Decide: Studio 9 Plus or Premiere Elements?
    By IronFish in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 05-04-2005, 06:14 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •