Results 1 to 6 of 6

Thread: 2 Premiere 6.5 problems- Audio and TV playback

  1. #1
    Join Date
    May 2004
    Location
    New Zealand
    Posts
    21

    Default 2 Premiere 6.5 problems- Audio and TV playback

    Hi

    My first problem is that I have a bin full of DV clips taken from the same camera. Each clip plays fine when played in WMP etc, and also plays fine in the small preview screen above the bins area, but when I drag the clips into the timeline, many of them lose the audio. When I expand the audio track and set it to wavform, thiers either a straight line, or a weird patter of thick straight lines branching off a straight line down the middle. Somtimes this is the case with the entire audio of the clip, or somtimes only a section of the audio is like this. Is thier any way I can fix this?

    My second problem is that when I export my project from Premiere using the MPEG encoder, (MPEG2) and then burn it onto a DVD, it appears extremly shaky and jerky when viewed on TV(PAL, and the video on the DVD is also PAL).It appears fine on my computer. I know that this can proberly be solved by trial and error, changing the interlace settings, but as it takes around an hour to export the video and then burn it to DVD, I was wondering if anyone could tell me the most likely cause of this problem to save me time having to go through the process of encoding and burning several times.

    Cheers
    Chris

  2. #2
    Join Date
    May 2004
    Location
    New Zealand
    Posts
    21

    Default

    Heres whats happening with the audio :(

  3. #3
    Join Date
    May 2004
    Location
    New Zealand
    Posts
    21

    Default

    *bump* does anyone have any idear with the sound problem?

  4. #4
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,514
    Blog Entries
    24

    Default

    Can't reallly give you any feedback, to be honest. To isolate the problem, try importing mp3 or wav tracks into the project. What happens to the audio theb?

  5. #5
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Bracknell, Berkshire, UK
    Posts
    5,191

    Default

    or try extracting the audio straight form the avi file. You can download the trial of Audition to do this if you haven't any s/w currently.

  6. #6
    Join Date
    May 2004
    Location
    New Zealand
    Posts
    21

    Default

    Thanks, Mp3s and Wavs work fine, as does the audio of some of the DV clips , I think I'm just going to have to extract all the audio from the Dv clips that don't work with Audition, and import them into Premiere separately.

Similar Threads

  1. Premiere: Audio Sync problems when moving video to timeline
    By guitarfaces in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 11
    Last Post: 05-20-2010, 09:10 PM
  2. Audio problems with Premiere Pro 1.5
    By redips in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 10-29-2006, 10:16 PM
  3. Sony PD150 sound playback problems
    By Karl Fabricius in forum Technology advice and tips
    Replies: 0
    Last Post: 09-20-2006, 04:28 PM
  4. Hello! No audio playback in work bar..............
    By cARdbOaRD DEaD bOY in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 3
    Last Post: 12-06-2005, 09:31 AM
  5. no audio in playback - PP 1.5 - Help!
    By clay in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 10-24-2004, 07:16 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •