Results 1 to 3 of 3

Thread: Exporting Time?

  1. #1

    Default Exporting Time?

    I have a rather small project thats about 2 and a half minutes long. I did File > Export > Adobe Media Encoder > Windows Media. I understand its about 6000 frames long, but should it really be taking an hour to encode?

    Help appreciated. Thanks in advance for any help.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2004
    Bracknell, Berkshire, UK


    That's probably right. Depends on what type of effects in your 'project' and the spec of your PC though.

    Export is not a real-time affair (usually) so don't expect it to be.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2003
    Blog Entries


    an hour for 2.5 mins? Not really normal but depends on a million and one factors including: effects used, CPU power and amount of passes.

Similar Threads

  1. When was your last time... ?
    By Marc Peters in forum Forum Announcements and News
    Replies: 0
    Last Post: 07-25-2006, 08:22 PM
  2. Too much time
    By miwhel in forum User Videos
    Replies: 8
    Last Post: 03-28-2006, 06:04 AM
  3. ITS HDV TIME !!!
    By Dean B in forum The Perfect Video Editing PC
    Replies: 4
    Last Post: 12-14-2005, 07:14 PM
  4. Time
    By Jackshere in forum User Videos
    Replies: 2
    Last Post: 11-18-2005, 03:41 PM
  5. Exporting timeline or exporting movie clip- which is better
    By Ms. Divine in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 06-11-2005, 03:17 PM


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts