Results 1 to 10 of 10

Thread: Invert phase of one track.

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default Invert phase of one track.

    Vegas 7

    One of my bloody cameras has recorded tracks with phases opposite. Has taken me ages to work out the rpob - you tube monos tracks and i was getting hrdly any volume cos of cancelling.

    I cant see a way of only inverting ONE track - any help???

    I expect i can find a fiddly work around by getting another piece of s ware but is there an easier way.

    ta.

  2. #2

    Default

    Do you mean INVERT or SWAP?

    Not at Track Level but for Event level:

    Right Click on Audio Event > Channels > Swap.

    Then check out the Copy>Paste Artribs to all the remaining Audio Events

    Any good?

    Grazie

  3. #3

    Default

    When you say "cancelling" I'm understanding you mean it ignores the CHANNEL that HAS the audio? Or do you mean "noise" cancelling?

    Grazie

  4. #4

    Default

    Ah! If it is a matter of splitting the Stereo/2 Channel of ONE track, there is a FREE script for doing this. Just click on the Track and fire the script at it. Once you have done that then you can discard the silent Channel! I use Excalibur and UltimateSPro4 which are both fine Vegas Tools, and both have this Stereo Split facility.

    Grazie
    Last edited by Grazie; 06-17-2008 at 02:34 PM.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default

    Ok - splitting might do it. The probelm is that the phase is 180 degrees out on one channel - so when you tube monos them you get near silence, hence I need change the phase of one channel.

    Thanks for script suggestion. I have never run a script actually - first time for everyting !

  6. #6

    Default

    OK,

    1] Split Track

    2] Track Header - yeah I know you don't do track headers . . - Click Invert Track Phase.

    Any good?

    Grazie

  7. #7
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default

    Yes - cool - split track - with the script - yes ?

  8. #8

    Default

    Yes. Wanna Script?

    www.jetdv.com/scripts/StereoSplit.js

    www.jetdv.com/scripts/SterSplit+Group.js

    Maybe the above are for VP8 only?

    Try this for V7?

    "Split Audio Channels V3" by Gilles Pialat.

    http://sony.vegas.1.free.fr/Scripts/Gilles's%20Scripts/Gilles's%20Scripts.zip

    Grazie

  9. #9
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default

    Dont savvy scripts yet - did it with goldwave.

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by Mark W View Post
    Dont savvy scripts yet - did it with goldwave.
    Good for you!

    Grazie

Similar Threads

  1. How do I move an audio track without moving a video track?
    By josie_bear2003 in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 3
    Last Post: 04-20-2007, 05:32 AM
  2. cant add track
    By etharooni in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 7
    Last Post: 02-15-2007, 08:36 AM
  3. Am I on the right track??
    By BigBadWimp in forum The Perfect Video Editing PC
    Replies: 21
    Last Post: 09-12-2005, 02:29 PM
  4. Am I on the right track?
    By pault in forum Hardware Problems
    Replies: 5
    Last Post: 06-15-2004, 05:03 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •