Results 1 to 7 of 7

Thread: Black clip problem after rendering.

  1. #1

    Unhappy Black clip problem after rendering.

    Hello.

    Ive been making a video in Sony Vegas 7 for a while now and just got around to finnishing it, i was so happy i finnaly finnished my work and waited joyfully for the 10 minute video to render which took over an hour.

    Anyway upon playback to check everything was good to upload. I was shocked at around the 7th minute one of my video clips showed up as black. The music still played and the distortion effect which played over the clip at the end still played but there was no clip.

    I tried to render it again and the outcome was still the same.

    I rendered it into "Windows Media Player V9 (.Wmv)" always,

    Ive made videos in the past with these settings and they came out ok.

    The clips i used were all in .Avi and ive never had this problem with any of these clips. The clip which came out black i used in Windows movie maker last year in a video and it came out fine. So im really stumped on what the problem could be

  2. #2

    Default

    Have you tried a straight AVI?

    Where were you playing it back? Within Vegas or within Windows Media Player?

    Grazie

  3. #3
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Warsop, Nottinghamshire.
    Posts
    4,465
    Blog Entries
    2

    Default

    Does the clip play ok before you render in preview?

  4. #4

    Default

    The clip plays back fine in the preview in vegas, only when i play it in windows media player after rendering i get the problem.

    I tested the clip in a new project and it rendered fine by itself. So i dont know what the problem is when i use the clip in my whole video.

  5. #5

    Default

    (I'm serious . .) Try moving the Media Player Window about. See if that brings into life? It is ONLY within the Media Player that are not getting any "visual" response?

    Grazie

  6. #6

    Default

    I had the same Problem I hope this Works for you or anyone else needing it My video was rendering black when i tried to render it to a mpg, avi, and mpg2 and i customized the settings to frame rate 30.00

    File>>Render as>> Mpg >> Custom >> Video tab >> Frame Rate drop down to 30.00 My video was recorded at 30.00 fames per second if yours is different try rendering it at 24. or 20 what ever it was ORIGINALLY SET TO and eventually one of the frames will render correctly

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by infektid View Post
    I had the same Problem I hope this Works for you or anyone else needing it My video was rendering black when i tried to render it to a mpg, avi, and mpg2 and i customized the settings to frame rate 30.00

    File>>Render as>> Mpg >> Custom >> Video tab >> Frame Rate drop down to 30.00 My video was recorded at 30.00 fames per second if yours is different try rendering it at 24. or 20 what ever it was ORIGINALLY SET TO and eventually one of the frames will render correctly
    OMG you're a lifesaver!! I'm using Sony Vegas 9.0 Platinum Edition but was having the same annoying black clip problem but changing the frame rate to 30 totally worked and now my video is saving fine! Thanks!

Similar Threads

  1. Sony Vegas black frames problem
    By slahser in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 4
    Last Post: 08-14-2007, 02:47 PM
  2. Rendering gives vids a black frame? :(
    By roryism in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 1
    Last Post: 01-10-2007, 01:31 PM
  3. Black Video problem
    By murph in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 4
    Last Post: 08-25-2005, 12:57 PM
  4. Black Video Problem in 6.5
    By skribe in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 12-06-2004, 02:04 AM
  5. Clip Plays Correctly In Window, Displays As Black In Monitor
    By Khakiass in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 04-27-2004, 11:58 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •