Results 1 to 4 of 4

Thread: Codec Problem?

  1. #1

    Default Codec Problem?

    Hello to everyone!

    My name is Amaris and I recently purchased Sony Vegas 8.

    I seem to be having a problem uploading .avi's onto my timeline. What would happen is, it would only show the audio and not the video. What I read up online was that it was my Codec being wonky. It's a bit confusing because on my older computer in which I have Sony Vegas 6 the codec thats incharge works fine. I tried downloading the same codec but its not working for the newer version of Vegas. If anyone can point me to the right direction and help me it would be great! So you know I'm not into tech speak so if you can help me in a way I can understand hehe.

    thanks again.
    Amaris

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default

    Yes - sounds like a codec needs installing.

    Some people reccomend installing a 'codec pack' - this may contain hunders of codecs. 'Nimo' is commonly used. This may solve the problem.

    Other people find dd problems can occur with lots of codecs installed and prefer to only install the codecs thay need. I would advise you try this first.

    What is the file type and codec of the clip you want to load??

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by Mark W View Post
    Yes - sounds like a codec needs installing.

    Some people reccomend installing a 'codec pack' - this may contain hunders of codecs. 'Nimo' is commonly used. This may solve the problem.

    Other people find dd problems can occur with lots of codecs installed and prefer to only install the codecs thay need. I would advise you try this first.

    What is the file type and codec of the clip you want to load??
    its an .avi and the codec I'm using is DivX 6.8 Codec[1 Logical CPU]

  4. #4

    Default

    bumped. Is there anything I can do?

Similar Threads

  1. Codec Problem
    By cycangfx in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 5
    Last Post: 01-15-2007, 04:11 AM
  2. Codec problem
    By Besthost in forum General video editing software help and advice
    Replies: 1
    Last Post: 11-21-2006, 10:35 PM
  3. Wmv9 codec problem
    By ducA in forum General video editing software help and advice
    Replies: 0
    Last Post: 01-08-2006, 09:48 PM
  4. codec problem
    By Mr. Walls in forum General video editing software help and advice
    Replies: 5
    Last Post: 10-02-2005, 06:02 PM
  5. Codec problem in Mediastudio 6
    By giricon in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 5
    Last Post: 05-18-2005, 02:12 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •