Results 1 to 3 of 3

Thread: Audio in Premiere

  1. #1

    Default Audio in Premiere

    Just made a step back onto Premiere Pro from FCP since my PC handles AE better than the Mac, thinking of moving onto Avid but will stick with this for a while. I'm not a newbie as such when it comes to post production but I'm just wondering why Premiere Pro doesn't seem to have 2 channels for each layer of audio? So if my camera has external and onboard sound recording (2 mics) I can split the two up and duplicate channels if one is getting poor sound.

    I havn't looked to far into this yet, maybe I'm missing something easy here but hopefully someone can give me an explination.

    Ta!

    Kyle

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Western Europe
    Posts
    3,409

    Default

    By onborard sound recording I take it you are referring to the inbuilt mic? They are no match for external microphones, most are located too near motors, buttons, dials on the camcorder body etc and their pickup range is quite limited.

  3. #3

    Default

    Yeah, thats not what I mean though haha. Take for example a pd150/170, they have 2 channels for external audio devices to be plugged into, wether that be a rifle mic/smaller mic mounted to the camera/radio mic, etc.

    Once i've captured the footage shot with 2 mic's and dragged it onto the timeline, it only shows one channel of audio, presumably mixing the two channels. Where as on FCP I get two channels - left and right.

    Whats with that :/

Similar Threads

  1. Audio issues with Premiere Pro 2
    By thatryanguy in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 3
    Last Post: 01-25-2007, 01:18 PM
  2. Premiere Audio Question
    By sryder in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 3
    Last Post: 01-08-2006, 11:50 PM
  3. PREMIERE PRO 1.5 AUDIO PROBLEM, PLEASE HELP
    By ZEBRA3 in forum General video editing software help and advice
    Replies: 0
    Last Post: 12-21-2005, 10:19 PM
  4. Why was audio OK in Premiere 6 but glitchy in Premiere Pro?!
    By doktorpanic in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 10-30-2005, 10:52 PM
  5. Premiere Audio
    By therealdrag0? in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 6
    Last Post: 10-13-2005, 11:07 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •