Results 1 to 2 of 2

Thread: Encore and surround sound

  1. #1

    Thumbs down Encore and surround sound


    I couldnīt import my .AVIs to Encore 1.5, got the error "More than two audio channels for this type of encoding if not supported."

    I thought itīs probably just the 4+ year old version thatīs the problem, and got the CS3 version. The problem still exists, and the help file/internet gives nothing on "5.1" or "5.1 encore".

    This is unbelievable. Encore doesnīt support Dolby Surround? Seriously?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2004
    Bracknell, Berkshire, UK


    It sure does support 5.1 but you have to licence its use first.

    Encore won't build a 5.1 soundtrack but it will allow you to import one (.ac3 files I think) and place it on your disk.

Similar Threads

  1. Sony DCR Camcorders and Surround Sound
    By alexalexalex in forum Technology advice and tips
    Replies: 4
    Last Post: 12-31-2006, 10:22 PM
  2. 5.1 Surround Mixing LFE Channel - Premiere Pro
    By andyholland in forum Sound Recording and Audio Editing
    Replies: 0
    Last Post: 12-13-2005, 08:25 PM
  3. Making audio go surround in sony vegas
    By toymachine2009 in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 3
    Last Post: 11-25-2005, 08:02 AM
  4. Adding sound and animation to buttons in Encore
    By peace1 in forum Blu Ray, DVD, SVCD and VCD authoring
    Replies: 6
    Last Post: 09-01-2005, 07:18 AM
  5. Sound in Premiere and Encore
    By Ian in Northampton in forum General video editing software help and advice
    Replies: 2
    Last Post: 01-05-2005, 09:58 AM


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts