Results 1 to 3 of 3

Thread: Sound issue

  1. #1

    Default Sound issue

    Im very new to video editing so please bare with me

    Ive just started using my video camera to record some bike stunting. The camera is a Sony Hi8 handy cam its a few years old.

    Problem ive got is I cant seem to get sound onto my pc. The camera has 3 sockets a S-video, A/V out and RFU DC out. Ive installed a S-video card into my pc and using the S-video to record the footage but how do I go about getting the sound?

    Thanks
    CDRIDERS
    a sportsbike and car club unlike any other, a family of bikers and friends, who enjoy the weekly ride outs and events such as drag racing, track days, stunts shows, we also have a wheelie school and much more.... Join our forum, view our pictures and videos, Introduce yourself and join our family.

  2. #2

    Default

    bump bump bump
    CDRIDERS
    a sportsbike and car club unlike any other, a family of bikers and friends, who enjoy the weekly ride outs and events such as drag racing, track days, stunts shows, we also have a wheelie school and much more.... Join our forum, view our pictures and videos, Introduce yourself and join our family.

  3. #3

    Default

    S-video is only for video, you should have another cord for the audio, if its stereo it will have a yellow, red and white rca connectors on the end. Another way to go is to use firewire or usb, firewire is best but since its a hi8 you might only have usb.
    Wil

    Software Used:
    TGV Edius 6, TGV ProCoder 3, DVD Lab Pro. 2

    http://www.youtube.com/user/ChapmanProduction

Similar Threads

  1. Help with Studio 10 issue?
    By in_form_md in forum Pinnacle Studio, Edition including Avid Xpress and Liquid
    Replies: 5
    Last Post: 04-14-2007, 08:22 PM
  2. Firewire issue
    By Chrisdoc in forum Hardware Problems
    Replies: 6
    Last Post: 12-27-2005, 07:15 PM
  3. Sound Issue
    By Scooter in forum Sound Recording and Audio Editing
    Replies: 2
    Last Post: 10-04-2005, 01:36 PM
  4. How can I get around this issue for my new movie?
    By Alan Mills in forum Forum Announcements and News
    Replies: 28
    Last Post: 03-23-2005, 04:23 PM
  5. Sound issue
    By zeroxsk8 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 04-30-2004, 08:57 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •