Results 1 to 1 of 1

Thread: Audio Synch problem using AviSynch

  1. #1

    Default Audio Synch problem using AviSynch

    Hello everyone.

    Please help me out cause I am loosing my sleep on the matter and it sucks...
    Here is the thing. I got 2 videos. It's the same thing shot with two different angles using 2 different cameras. Only 1 camera was recording sound.

    I captured both videos in my computer and managed to add sound to the second video as well.

    Now I want to do the "split screen" effect so that I can create 1 video that's slit into two so that I can see both the videos simultaneously. I used AviSynch together with VirtualDubMod and It worked. However, even though the videos starts normally... at about 5 minutes time, ONLY the second video goes out of synch. As the time passes ONLY the second video keeps going way and way off sunch. Once again, I am pointing out that both videos play perfectly and with great synch when playing on their own. I have also cut them both to the exact same duration to see if that will fix the problem but nothing... still the same.

    I just used the simplest script there is...

    a = AviSource("C:\cating2.avi",false)
    b = AviSource("C:\ela.avi", false)

    StackHorizontal(a,b)


    Sound is off in the script cause it wouldn't work otherwise - I kept getting some error about an ACM codec and didn't want to try and figure out a way around it... I have extracted the sound from the first video so it doesn't really matter. I just add it in there afterwards

    Pleaseeeee Help!

    Thanks a lot in advance.
    Attached Images Attached Images

Similar Threads

  1. Pinnacle Studio 9.4.3 ATI Version and audio synch problems
    By sharamun in forum Pinnacle Studio, Edition including Avid Xpress and Liquid
    Replies: 11
    Last Post: 08-21-2011, 07:09 PM
  2. Audio synch problems
    By Squire in forum Sound Recording and Audio Editing
    Replies: 3
    Last Post: 07-06-2006, 12:17 AM
  3. Audio out of synch with video using Nero Visionexpress
    By millsee in forum Blu Ray, DVD, SVCD and VCD authoring
    Replies: 0
    Last Post: 02-17-2006, 02:01 PM
  4. out of synch audio
    By d4thun in forum Pinnacle Studio, Edition including Avid Xpress and Liquid
    Replies: 5
    Last Post: 01-28-2005, 06:51 PM
  5. Audio and video not in synch
    By Ian in Northampton in forum Blu Ray, DVD, SVCD and VCD authoring
    Replies: 11
    Last Post: 09-01-2004, 03:01 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •