Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: An error occurred during the current operation. An Exception has occurred...

  1. Question An error occurred during the current operation. An Exception has occurred...

    Wondered if anyone here might know what the hell this means.

    When I try an import, drag-and-drop, or whatever, a video file of any format into Vegas, I pretty much ALWAYS get this error message, followed by the automatic crashing and closing of the program...

    "An error occurred during the current operation. An Exception has occurred."

    I would post the long list of details Vegas gives me the option of viewing during the crash, but this forum isn't allowing me to post them.

    Anyway... As you can imagine, this little complication is making work a little difficult, so if anyone could help out, it would be most appreciated!

    MS.

  2. #2

    Default

    ya, that happens to me. besides in the situation in only happens to me when i try to import clips manualy. but do u get it wen it says "an error ocurred, the problem could not be determined." u get that right when the program opens? only it doesnt make the program crash. do u have vegas platinum?

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default

    Sounds nasty - I have never had this from vegas 4 all the way to 7.

    I would try reinstalling vegas, if it is still the same then sony customer services may be your best bet - faulty disc maybe.

    Perhaps install your original disc in another pc and see if that works, to isolate the problem, disc or pc.

  4. Default

    Quote Originally Posted by chrisw91 View Post
    u get that right when the program opens?
    Nope - Works fine unless I want to import a media file...

    Quote Originally Posted by Mark W View Post
    Sounds nasty - I have never had this from vegas 4 all the way to 7.

    I would try reinstalling vegas, if it is still the same then sony customer services may be your best bet - faulty disc maybe.

    Perhaps install your original disc in another pc and see if that works, to isolate the problem, disc or pc.
    Well, I am using Vista... Is this likely to cause such a problem?

    MS.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default

    The sony system requirements page does not mention vista. That is your problem I suspect. Try googling to see if people have run vegas on vista, but i should think that if sony dont list it then that is the probelm.

    Sony Creative Software - Vegas+DVD Production Suite - System Requirements

    Does vista have a XP emulation mode?

  6. Default

    Vista does have an XP emulation mode, but as expected, doesn't make any difference.

    Does it matter that the video I am trying to import into Vegas is nearly 4GB?

    MS.
    Last edited by Marcus Schmuck; 06-20-2007 at 05:13 PM.

  7. #7

    Cool

    Hey, whats up !

    Remember when you are making a video, all files that you have open in the project media need a space in the memory.

    Check you memory, Because may be your running out of memory.


    Best Regards
    MoltreX

  8. #8
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default

    4 gig should be fine.

    I just checked by importing a 10 gig video file, no problem.

  9. Default

    Quote Originally Posted by MoltreX View Post
    Check you memory, Because may be your running out of memory.
    I upped the maximum amount of available dynamic RAM in Vegas to 1024 MB, but it hasn't made much difference... And I can't go any higher.

    Any other suggestions, guys? Because it's really starting to nark me off...

    Could it have something to do with the fact that I work off a portable hard drive?

    MS.
    Last edited by Marcus Schmuck; 07-08-2007 at 06:00 PM.

  10. #10
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Slovakia
    Posts
    13

    Default

    I have a similar problem...when I try to import a 320 kbps mp3 media file ... others are bitrates are working fine...

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. "An error occurred while loading your project.10"
    By hanabi in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 3
    Last Post: 12-11-2011, 11:35 PM
  2. Windows Vista - Its current State
    By graham099 in forum General video editing software help and advice
    Replies: 2
    Last Post: 06-07-2007, 04:24 PM
  3. Operation: Taco Bell
    By soccermann28 in forum User Videos
    Replies: 4
    Last Post: 03-13-2006, 04:02 PM
  4. Audio Upmixing not allowed. Cancel Operation Error - PE2
    By Stonewall in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 5
    Last Post: 03-08-2006, 02:16 PM
  5. Splitting the current clip into two or more clips
    By p3rF3cT pl4y3r in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 1
    Last Post: 12-17-2005, 08:34 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •