Results 1 to 5 of 5

Thread: Sony DCR-HC40E can't see PC via firewire :(

  1. #1

    Default Sony DCR-HC40E can't see PC via firewire :(

    Hello,

    I hope someone can help me.

    My Sony HC-40E will no longer communicate with my PC (or another machine its previously worked with). When the FireWire cable is plugged in, DV-in appears on the cameras screen but the PC does not recognise that the cable has been plugged in.

    Can any suggest anything I can check? I'm suspecting an internal fault on the camera, but any help greatly appreciated

    Kind regards,

    Andrew

  2. #2

    Post Arkadaslar ltf yardim.

    Arkadaslar, ben yeni bir uyeyim burada. Insallah beni araniza kabul edersiniz. Icinizde bana tavsiye edebileceginiz bir forum barindirma url verebilecek varmi? En onemlisi turkce desteginin olmasi tabiiki, cunku ingilizcem yok denecek kadar az. Birde uzun zaman piyasada olsunki gelecegi saglam olsun. Ingilizce hosting veren birkac yerden denedim ama yarisi beni anlamiyor, digerlerinide ben anlamiyorum, ayrica birkac taneside kisa bir sure sonra piyasadan cekildiler. Bana onerebileceginiz hangi adresler var? Birkac ozelliginide sayarmisiniz ltf? Iyi sohbetler Ayln

  3. #3
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    UK
    Posts
    482

    Default

    Quote Originally Posted by dieselpower View Post
    Hello,

    I hope someone can help me.

    My Sony HC-40E will no longer communicate with my PC (or another machine its previously worked with). When the FireWire cable is plugged in, DV-in appears on the cameras screen but the PC does not recognise that the cable has been plugged in.

    Can any suggest anything I can check? I'm suspecting an internal fault on the camera, but any help greatly appreciated

    Kind regards,

    Andrew
    Could you borrow another cable to check if that is the cause?

    Likewise, another camera may help diagnose the problem. If another camera works OK then I think your suspicions about your own camera will be confirmed.

  4. #4

    Default

    Thanks for your reply Bert.

    I forgot to say, I have tried another cable and no joy. Will borrow another camera and see if that's it.

    Any idea if these things can be fixed at a reasonable price?

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Western Europe
    Posts
    3,409

    Default

    Change DV in to DV out, I don't own a Sony but I'm sure you can access one of the menu's and find where it says something like DV in or DV out. See if this has been changed and then change it to DV out. You want to send data from the camcorder to the computer, not the other way around.

Similar Threads

  1. Camcorder Sony CCD-TRV15E to camcorder Sony DCR-HC40E
    By keithathome in forum Hardware Problems
    Replies: 2
    Last Post: 02-12-2009, 09:57 PM
  2. Sony TRV 355E Firewire problem
    By CompCrazy in forum Hardware Problems
    Replies: 16
    Last Post: 04-23-2007, 01:38 PM
  3. Sony DCR-HC40E with Adobe Premiere 2.0
    By darop67 in forum General video editing software help and advice
    Replies: 1
    Last Post: 05-14-2006, 07:36 PM
  4. Sony and firewire
    By brieth in forum Hardware Problems
    Replies: 4
    Last Post: 03-05-2006, 10:59 AM
  5. do sony cams come with firewire cable or no?
    By Sithxace in forum Technology advice and tips
    Replies: 9
    Last Post: 02-01-2006, 11:19 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •