Results 1 to 6 of 6

Thread: Sony Vegas 7.0 problem help?!

  1. #1

    Question Sony Vegas 7.0 problem help?!

    I've got a bunch of video that I have recorded on my digital camera.
    I have uploaded them onto my computer but for some reason when I try to put them in Sony Vegas 7.0 to edit, it just shows up as audio only. No video whatsoever, just a black screen with noise.

    Any suggestions on how to fix the problem and why the problem is occuring?

    Anybody have this before? How did you fix it?

  2. #2

    Default

    First thing use the search function on the forums its been asked befor. Due to stability issues Vegas will not use "Direct Show" codec. I take it your video works in WMP, right? Try using a program called g-spot to find out what codec is used then use virtualdub to convert it, both are free programs. As a side not people here are more then happy to help but you need to be willing to go the extra mile and use the search funtion, good luck.
    Wil

    Software Used:
    TGV Edius 6, TGV ProCoder 3, DVD Lab Pro. 2

    http://www.youtube.com/user/ChapmanProduction

  3. #3

    Question

    I'm sorry about not searching it up.

    But it seems like it works on my other computer but not this one. ?

  4. #4
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland Oregon
    Posts
    82

    Default

    I have had this problem as well. What worked for me is to download super, which is a really cool video encoder:

    SUPER videos

    Then convert it to just about any file type that is supported on vegas. You can then bring that into vegas
    -Ethan


  5. #5

    Default

    But how come it works on my other computer?

    And its wierd how the video files are .avi already, then i have to use virtual dub to convert it to .avi then it works in Vegas 7.0

    And its a real pain that i have to do this to all my video clips, which is about 42 clips. Is there a way to just convert them all at once?

  6. #6
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland Oregon
    Posts
    82

    Default

    actually super does support batch encoding, just drag all of them at once to the little stage thingy.
    -Ethan


Similar Threads

  1. Sony vegas slow Render problem
    By manje in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 5
    Last Post: 05-08-2008, 09:05 AM
  2. Weird problem with Sony Vegas
    By Beyoncefanny in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 2
    Last Post: 05-13-2007, 07:16 PM
  3. A Problem with Sony Vegas 7.0
    By ZeroTheBurninator in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 2
    Last Post: 05-01-2007, 09:13 AM
  4. Yet another Sony Vegas 7 rendering problem...
    By afroman245 in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 16
    Last Post: 01-12-2007, 11:49 PM
  5. sony vegas problem
    By vegasshiz in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 1
    Last Post: 11-19-2005, 03:24 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •