Results 1 to 3 of 3

Thread: Adding a video codec?

  1. #1

    Default Adding a video codec?

    Is it possible to add a video codec to Premier Pro? If so how is it done?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2006


    You don't add it to Premiere - you add it to Windows. It will then be picked up by Premiere for use in exporting your movie.

    Codecs such as Divx and Xvid come with their own installation programs. Install them, then open Premiere.

    This is a good site to read about codecs: :: Download latest audio codecs, video codecs, codec packs and tools, FREE!

  3. #3



    Thanks for the response. I wasn't sure if that was the case or not. I guess the questions should have been how do you get Premier to recognize a CODEC? I recently installed the MSU Lossles CODEC and it shows up in CamStudio and Blender but not Premier Pro.

Similar Threads

  1. Codec? Avi Video Converter..
    By MxOne52 in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 2
    Last Post: 05-02-2006, 01:29 AM
  2. Which video codec for divx/xvid
    By Joan in forum General video editing software help and advice
    Replies: 3
    Last Post: 05-04-2005, 04:19 PM
  3. Adding Bleeps In A Video?
    By ThomasT in forum Sound Recording and Audio Editing
    Replies: 1
    Last Post: 03-08-2005, 06:11 AM
  4. What codec makes the best quality video?
    By hardwork04 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 04-12-2004, 11:23 PM
  5. codec problem with ulead video studio 7
    By benek in forum General video editing software help and advice
    Replies: 2
    Last Post: 03-08-2004, 01:29 AM


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts