Results 1 to 8 of 8

Thread: cant add track

  1. #1
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland Oregon
    Posts
    82

    Default cant add track

    Hello, I am new here. I just got vegas 6.0 platinum and have been playing around with it and detonationfilms.com. for some reason, I can't create more than 4 video tracks.



    Could you please tell me why this is???!!!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    London
    Posts
    1,386

    Default

    I am not familiar with Vegas Movie Studio as I run the full version of Vegas but it sounds like you have Vegas Movie Studio which is the cheap consumer version of Vegas which has limitations one of which is a limit to the number of tracks you can use. Otherwise if its a trial version it may have some functionality disabled.

    Check the Sony Vegas website out to find out.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland Oregon
    Posts
    82

    Default

    Its not a trial version, and I could have sworn I have made more tracks than than in other projects. I do run vegas movie studio but I am not sure it is that. Here is a print-screen of the default scene. It uses 6 tracks



    EDIT: You are right. some of those where audio tracks. Well, that stinky puffs!!!
    Last edited by etharooni; 02-14-2007 at 01:21 AM.
    -Ethan


  4. #4

    Default

    movie studio only allows 4 tracks.
    Wil

    Software Used:
    TGV Edius 6, TGV ProCoder 3, DVD Lab Pro. 2

    http://www.youtube.com/user/ChapmanProduction

  5. #5
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    London
    Posts
    1,386

    Default

    if you need more tracks you should try and see if movie studio supports "nested projects". This is where you drag a Vegas project file onto the time line as a video clip.
    Last edited by irishmark; 02-14-2007 at 08:45 AM.

  6. #6

    Default

    VMS does not support nested projects either. Sorry, etharooni, you're going to have to cut and splice to get your movie into 4 tracks.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland Oregon
    Posts
    82

    Default

    I see why they would limit things like velocity envelopes and stuff, but to limit the amount of tracks you use, I think is crazy. I mean it is 75 dollars to buy. If they limit the amount of tracks you use, it should be like a free demo or trial.

    EDIT: Is there a cheap way to upgrade to the full version, without paying for the whole program?
    Last edited by etharooni; 02-15-2007 at 07:38 AM.
    -Ethan


  8. #8
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Warsop, Nottinghamshire.
    Posts
    4,465
    Blog Entries
    2

    Default

    Quote Originally Posted by etharooni View Post
    I see why they would limit things like velocity envelopes and stuff, but to limit the amount of tracks you use, I think is crazy. I mean it is 75 dollars to buy. If they limit the amount of tracks you use, it should be like a free demo or trial.

    EDIT: Is there a cheap way to upgrade to the full version, without paying for the whole program?
    I understand your frustration, but compare your $75 with the price of the full program and you'll see why alot of functions are disabled.

Similar Threads

  1. track motion help
    By aswahdan in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 4
    Last Post: 10-02-2006, 07:31 AM
  2. Need a sound track
    By Snowmanrk in forum Sound Recording and Audio Editing
    Replies: 0
    Last Post: 03-21-2006, 09:44 PM
  3. Am I on the right track??
    By BigBadWimp in forum The Perfect Video Editing PC
    Replies: 21
    Last Post: 09-12-2005, 02:29 PM
  4. Am I on the right track?
    By pault in forum Hardware Problems
    Replies: 5
    Last Post: 06-15-2004, 05:03 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •