Results 1 to 4 of 4

Thread: No sound from avi's in premiere 2.0

  1. #1

    Default No sound from avi's in premiere 2.0

    I have just upgraded from premiere pro 7.0 to premiere 2.0. Previously i have used 7.0 to arrange video clips of my friends with clips of movies in avi. format. However when i try to load these projects into 2.0 the audio doesn't import with the avi., can any one shed any light on this?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Scotland!
    Posts
    82

    Default

    I've experienced similar problems with some files which did not seem to have audio and video de-muxed. :/

    I'd appreciate some light on the subject as well lol.
    It's not about what camera you use or how much it cost.

    It's about what you shoot,
    how you shot it,
    and how you edit it :P

  3. #3

    Default

    I have had this occur many times and I can only assume it is a bug in the programming of Premiere Pro as it also happens in version 2.0. The way round it is to use an audio editing program like Audition which is what I use.

    I import the avi file into the software then export the audio track as a seperate audio file (MP3, WAV whatever you want).

    Import this audio file into your Premiere project. In the timeline lock the video track of the original avi file and cut the audio track replacing it with you new audio file. This should work fine.

    Mark
    www.onlinevideosolutions.co.uk
    enquiries@onlinesolutions.co.uk

  4. #4
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Scotland!
    Posts
    82

    Default

    The problem also affects Premiere Elements, seems to happen more when editing MPEGs with AC3 audio in Elements though, another bug I've noticed is sometimes when editing WMVs on certain computers the video flips upside down when it's rendered.
    It's not about what camera you use or how much it cost.

    It's about what you shoot,
    how you shot it,
    and how you edit it :P

Similar Threads

  1. Premiere's not exporting sound to .avi's
    By WhatsThisImpact in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 07-29-2006, 11:35 PM
  2. Premiere Pro 1.5 wont import AVI's into timeline
    By DaveO3 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 08-10-2005, 07:46 PM
  3. No Sound in Premiere
    By Chris in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 10-23-2004, 09:34 AM
  4. bad sound quality on exported avi's
    By nanosyche021 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 2
    Last Post: 04-23-2004, 07:20 PM
  5. Importing flash avi's into premiere 6.5
    By infinitum in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 02-17-2004, 06:34 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •